Categories
De toate

Expoziţia velo din complexul Leu

Un Peugeot este mereu prezent pe scările de la intrarea în corpul A din complexul studenţesc Leu. Bicicletei franceze i s-a alăturat una cu pinion fix. Azi a venit şi un Pegas.

Complexul Leu se transformă treptat în expoziţie de biciclete vintage, de marcă sau pur şi simplu deosebite. Vă spuneam acum ceva timp de bicicleta Peugeot care se află parcată în faţa clădirii, fie ploaie, fie vînt. Astăzi am zărit alături de ea şi o superbă bicicletă cu pinion fix. Simplă, fără accesorii, fără brizbrizuri, aşa cum îi stă bine unei fixe.

Dar ce zăresc lîngă gard? Cum să nu recunoşti logo-ul, coarnele arcuite, finisajele… nefinisate? Ei bine da, cineva vine cu Pegasul la facultate! Puţin mai încolo, un Giant trist că singurul avantaj este că vine de la o marcă bună.

Eram curios dacă rastelul plantat de Cicloteque are ceva clienţi azi. Ei bine nu, gol ca întotdeauna, dintr-un motiv foarte simplu: este mereu blocat de maşini. Poate totuşi la primăvară voi reuşi să-l mut cu ajutorul celor de la Cicloteque şi al administratorului complexului studenţesc comunist.

Foto realizate cu Sony Ericsson Vivaz

10 replies on “Expoziţia velo din complexul Leu”

Este Pegas, dar fiecare dintre ele avea un alt nume, în funcţie de model. Ar fi util să facă cineva un catalog cu toate modelele, cu poze, specificaţii etc.

Pegas este in mod sigur. Astia batrani le stiu ;) Candva, demult am invatat sa merg pe una ca aia verde. Au trecut aniiii…. :P

da, mi-ar placea si mie sa existe un catalog universal.
mi-a luat foarte mult timp sa aflu cum se cheama bicicleta mea, dincolo de abtibildul cu Ideal Classic de pe ea.
si am un prieten care si-a luat de curind un “california noiser”, pe care nu-l gasesc nicaieri cu poza. adica, ce gasesc nu seamana.
ps: nu te oftica de cacofonii, am decis sa adopt stilul liber de orice constringeri:D

Una ca aia verde am vândut eu prin noiembrie anul trecut. Se numeşte Pegas Modern (varianta de damă a Kent-ului) Luată de la ghena de gunoi, pus pe ea piese noi noucele (şi originale) după care am vândut-o unei domnişoare la preţul de 500 de lei.

Expozitia de bicle la leu are distributie gaussiana , zilele/saptamanile (de la inceputul anului universitar) astea, gasind-o doar pe a mea(legata de gardul de lemn) si o alta , care era legata de platforma de fier pentru cei cu dificultati in urcarea scarilor.

Am mai discutat si cu un nene de-o varsta cu tatal meu, si spunea ca si pe vremea lui era lup singuratic cu bicla la faculta. Tine de educarea bestiei si mersu asta pe bicla…

ba da, dupa legile din tara asta e ilegal sa tii bicicleta atarnata de geamul unui camin, cu exceptia zilelor de sambata, duminica si a sarbatorilor legale

Care lege spune asta? Că există una clară care spune că n-ai voie să parchezi pe benzile de ghidaj pentru biciclete şi e de datoria noastră să chemăm brigada rutieră cînd vedem aşa ceva.

Comments are closed.