Categories
Shopping

Cameră video de ghidon, cu filmare HD şi cu GPS

Oregon Scientific ATC9K este camera cea mai tare pînă acum pentru filmări de activităţi sportive, în condiţii de mediu dure – ploaie, vibraţii etc. Filmează HD, are ecran LCD şi funcţie foto.

Cînd sunt cu bicicleta, eu filmez de obicei cu o cameră Oregon Scientific ATC3K. Se montează uşor pe ghidon, este impermeabilă, rezistă la şocuri. Iată un clip cu imagini preluate de acest model (mai multe găsiţi în secţiunea video de la Bicla.ro):

A ieşit modelul mult îmbunătăţit, cu filmare HD, posibilitatea de GPS, telecomandă şi funcţie foto. Modelul ATC9K are un ecran LCD, ca să vezi totuşi ce filmezi. Ca şi pe cealaltă, o poţi monta pe ghidon, pe cască, pe umăr şi rezistă în apă pînă la 20 de metri adîncime. Dacă-i ataşezi modulul GPS (se cumpără separat), ea înregistrează locurile pe unde te plimbi, iar acasă, alături de filmare, poţi vedea traseul.

O altă noutate la noul model este acumulatorul reîncărcabil intern, spre deosebire de primul model care funcţiona cu două baterii mici.

Găsiţi la Emag.ro caracteristicile tehnice. Costă 1.150 de lei tot acolo şi nu vă ascund faptul că mă gîndesc tot mai serios să o cumpăr. E posibil însă să aştept pînă la primăvară, cînd sunt mai multe oportunităţi de filmare de pe bicicletă. Cei care merg la schi ar face o mişcare bună să o cumpere acum, pînă nu se dau toate…

Pînă cînd îmi iau şi eu una, cine-mi dă 300 de lei pe camera actuală? Hai că dau şi accesoriile ca bonus.

Foto deschidere: Cool things; Foto: The Gadget Guy Column

5 replies on “Cameră video de ghidon, cu filmare HD şi cu GPS”

Montarea camerei de filmat pe ghidon este o idee groaznica din cauza vibratiilor. Eu am un GoPro Hero. Chiar si in oras, pe drumuri asfaltate, vibratiile strica imaginea.

La mine nu le afectează aşa de mult, dar merg pe asfalt aproape tot timpul. Dar vibraţiile oferă senzaţii cît mai apropiate de realitate privitorului, nu-i aşa?

Eu am un un ContourHD1080p. Motivul pentru care l-am ales este acela ca imaginilie sunt sunt bine definite la margini (sharp). Citeste acest review este intresant (dar nu in diagonala): http://helmetcameracentral.com/2010/08/26/oregon-scientific-atc9k-action-camera-review/
Intradevar montarea pe ghidon face sa fie foarte “miscat” video-ul, cred ca cea mai buna idee este montarea pe cap cu ajutorul unei benzi elastice. Eu am luat ContourHD1080p de pe EBAY. + watercase + baterie rezerva + Husa Twenty20
Cateva video-uri puteti vedea si pe YouTube aici:
http://www.youtube.com/watch?v=quoAkXV4pgY&hd=1
http://www.youtube.com/watch?v=5E4nKzpV0Ew&hd=1
http://www.youtube.com/watch?v=c1waBLvLBwo&hd=1
Toate bune,
Mihai

PS: Puneti in reply video-urile voastre ;)

Comments are closed.