Cînd sunt cu bicicleta, eu filmez de obicei cu o cameră Oregon Scientific ATC3K. Se montează uşor pe ghidon, este impermeabilă, rezistă la şocuri. Iată un clip cu imagini preluate de acest model (mai multe găsiţi în secţiunea video de la Bicla.ro):

A ieşit modelul mult îmbunătăţit, cu filmare HD, posibilitatea de GPS, telecomandă şi funcţie foto. Modelul ATC9K are un ecran LCD, ca să vezi totuşi ce filmezi. Ca şi pe cealaltă, o poţi monta pe ghidon, pe cască, pe umăr şi rezistă în apă pînă la 20 de metri adîncime. Dacă-i ataşezi modulul GPS (se cumpără separat), ea înregistrează locurile pe unde te plimbi, iar acasă, alături de filmare, poţi vedea traseul.

O altă noutate la noul model este acumulatorul reîncărcabil intern, spre deosebire de primul model care funcţiona cu două baterii mici.

Găsiţi la Emag.ro caracteristicile tehnice. Costă 1.150 de lei tot acolo şi nu vă ascund faptul că mă gîndesc tot mai serios să o cumpăr. E posibil însă să aştept pînă la primăvară, cînd sunt mai multe oportunităţi de filmare de pe bicicletă. Cei care merg la schi ar face o mişcare bună să o cumpere acum, pînă nu se dau toate…

Pînă cînd îmi iau şi eu una, cine-mi dă 300 de lei pe camera actuală? Hai că dau şi accesoriile ca bonus.

Foto deschidere: Cool things; Foto: The Gadget Guy Column