La ediţia aniversară a Drumului bicicletei, o plimbare prin cartierele bucureştene despre care s-a mai scris la Bicla.ro, au fost prezenţi vreo 28 de biciclişti.

Numai băieţi, în lipsa Ankăi, Sorinei şi a altor fete care confirmaseră pe Facebook. Radu n-a putut ajunge din cauza unui accident în care fost implicat în timpul zilei, alţii au avut pană la bicicletă. Era o anumită familiaritate în discuţiile de la locul de întîlnire, semn că celelalte nouă ediţii şi-au îndeplinit rolul socializator.

Drumul bicicletei a împlinit deci 10 ediţii. În lipsa tortului, covrigi de la chioşc şi în lipsa şampaniei, ice tea din cartier. Plecarea în clinchet de sonerii şi clipiri de lumini în faţa şi spatele bicicletelor.

Drum lin, cu şoferi toleranţi şi opriri la… majoritatea stopurilor. N-a fost frig deloc, dar mă şi îmbrăcasem destul de bine. Dacă aş fi luat şi urechile suedeze la mine, ar fi fost perfect. Dar chiar şi aşa, a fost o vreme agreabilă. Să tot parcurgi traseul de 30 km! Pe drum, discuţii despre jante, frîne şi serviciu. S-a mers cam pe două rînduri, dar n-a fost greu să mergem în şir indian pe unele porţiuni.

Poliţia ne-a ajuns din urmă pe la Eroii Revoluţiei. Iureş, sirenă, girofare orbitoare. Primii din faţă au stat să parlamenteze cu organele, ceilalţi au făcut uşor la dreapta pe străduţe, pentru a admira cartierul. Ne-am reunit mai încolo de mall. Evident, discuţii despre legile din statul poliţienesc România şi pentru cîteva momente mi-am adus aminte de amenda de la Ciclopromenada nocturnă semi-autorizată.

Video cam aşa a arătat plimbarea:

I-am părăsit pe băieţi la Dristor, pentru că pisica urla de foame şi trebuia să ajung acasă pentru a o consola. Cei rămaşi pe traseu tocmai se certau cu un taximetrist care a făcut la dreapta taman prin grupul nostru. N-a ieşit nimic constructiv din discuţia pe tonuri înainte.

Băieţii sigur se vor mai întîlni şi în mod cert se vor saluta cînd se vor vedea în trafic, pe două roţi. În mod clar, mie mi-ar plăcea să-i mai întîlnesc.

Au mai scris despre asta:

Bogdan Tanasie

Gabriel GMC