Categories
Plimbări Video

VIDEO La Drumul bicicletei 10, poliţia a venit neinvitată

La ediţia aniversară a turei bucureştene Drumul bicicletei, poliţia ne-a întrebat de sănătate. N-am stat prea mult de vorbă cu ei, pentru că aveam de pedalat prin frumoasa Capitală. Iată pe scurt cum a fost.

La ediţia aniversară a Drumului bicicletei, o plimbare prin cartierele bucureştene despre care s-a mai scris la Bicla.ro, au fost prezenţi vreo 28 de biciclişti.

Numai băieţi, în lipsa Ankăi, Sorinei şi a altor fete care confirmaseră pe Facebook. Radu n-a putut ajunge din cauza unui accident în care fost implicat în timpul zilei, alţii au avut pană la bicicletă. Era o anumită familiaritate în discuţiile de la locul de întîlnire, semn că celelalte nouă ediţii şi-au îndeplinit rolul socializator.

Drumul bicicletei a împlinit deci 10 ediţii. În lipsa tortului, covrigi de la chioşc şi în lipsa şampaniei, ice tea din cartier. Plecarea în clinchet de sonerii şi clipiri de lumini în faţa şi spatele bicicletelor.

Drum lin, cu şoferi toleranţi şi opriri la… majoritatea stopurilor. N-a fost frig deloc, dar mă şi îmbrăcasem destul de bine. Dacă aş fi luat şi urechile suedeze la mine, ar fi fost perfect. Dar chiar şi aşa, a fost o vreme agreabilă. Să tot parcurgi traseul de 30 km! Pe drum, discuţii despre jante, frîne şi serviciu. S-a mers cam pe două rînduri, dar n-a fost greu să mergem în şir indian pe unele porţiuni.

Poliţia ne-a ajuns din urmă pe la Eroii Revoluţiei. Iureş, sirenă, girofare orbitoare. Primii din faţă au stat să parlamenteze cu organele, ceilalţi au făcut uşor la dreapta pe străduţe, pentru a admira cartierul. Ne-am reunit mai încolo de mall. Evident, discuţii despre legile din statul poliţienesc România şi pentru cîteva momente mi-am adus aminte de amenda de la Ciclopromenada nocturnă semi-autorizată.

Video cam aşa a arătat plimbarea:

I-am părăsit pe băieţi la Dristor, pentru că pisica urla de foame şi trebuia să ajung acasă pentru a o consola. Cei rămaşi pe traseu tocmai se certau cu un taximetrist care a făcut la dreapta taman prin grupul nostru. N-a ieşit nimic constructiv din discuţia pe tonuri înainte.

Băieţii sigur se vor mai întîlni şi în mod cert se vor saluta cînd se vor vedea în trafic, pe două roţi. În mod clar, mie mi-ar plăcea să-i mai întîlnesc.

Au mai scris despre asta:

Bogdan Tanasie

Gabriel GMC

21 replies on “VIDEO La Drumul bicicletei 10, poliţia a venit neinvitată”

Hai ca a ieshit bine cu toate evenimentele de pe drum! Cand ne mai vedem?

Depinde de rezultatele sondajului de pe FB, nu?

Pare ca a fost o alta plimbare reusita. Imi pare nespus de rau ca nu am reusit sa ajung. Din pacate a trebuit sa stau la parlamentari cu un sofer. Si cand ma gandesc ca mai aveam cateva sute de metri si ajungeam acasa, montam noua aripa, pe care abea o cumparasem si veneam la plimbare… :((

Dar spune-ne şi nouă cum s-a întîmplat accidentul.

Nici o amendă. Bicicliştii din grup care au vizitat cartierul s-au reîntîlnit cu cei care au stat la bîrfă cu curcanii. Oricum, eram 28 de oameni, nu 400 ca la Ciclopromenadă.

Coloană de biciclişti în marş neautorizat, care încurcă traficul rutier. Doar ştii legea…

Dar nu le-a explicat nimeni ca nu este un mars? Pe langa faptul ca sunt participanti la trafic, cum de altfel sunt si masinile (in nr. mult mai mare, dar nu am vazut nici un politist sa opreasca sutele de masini si sa le spuna ca sunt in mars neautorizat), pur si simplu era un grup de biciclisti iesiti la plimbare. Atata timp cat nu s-a incalcat nici o lege, nu vad care era problema lor.

Nu eram în faţă, nu ştiu ce le-au zis băieţii. Dar să nu ne mai batem capul cu asta, că doar nu ne punem la mintea poliţiei.

ma revoltam cand citeam si faceam scenarii ce ar fi trebuit spus politistilor dar comentariul “doar nu ne punem la mintea politiei’ mi se pare extraordinar :-) si mi-am dat seama ca asa este.

oricum cred ca au gasit si ei un utilizator de FB si acum sunt in ‘misiune’si urmaresc ‘drumul bicicletei’ din umbra sa nu iasa vreo revolta ‘spontana’ :-))

Ba să ne batem.
Pt. că a circulat un videoclip prin iarnă cu un tip ce mergea pe schiuri prin oraș tras de o mașină (imediat după viscolul care – nu-i așa? a surprins autoritățili nepregătite).
Și puliția i-a oprit. Și pt. că legile-s strîmbe, urîte și proaste, n-au avut ce să le facă. Dăcît “tulburarea liniștii publice”

Legea 60/1991 (nota bene: 1991 – adicătelea un an în care aveam deja jdămii dă ani dă democrație în spate :D ) zice
ART. 3
Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile culturalartistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale…..
Deci SPORTIVE.
E vreun jurist p-acilea? Să ne lumineze?

Am ras cu lacrimi de faza cu schiurile….dar da….60/91 asta zice…
cum ar fi ca la o imormantare sa ai nevoie de autorizatie sa conduci mortul la cimitir?….sunt absurditati!

Cum ar fi aia, cum ar fi ailaltă etc. Cum ar fi ca suporterii unei echipe să nu mai bată oameni pe stradă cînd se întorc de la meci mergînd pe stradă?

Legea nu se schimbă prin plimbări de grup, ci prin lobby făcut de asociaţii şi cetăţeni. E nevoie de voluntari, de timp pentru a scrie hîrţoage, de stat în anticamere la primărie etc.

Cum nu putem face asta (din lipsă de timp, pricepere şi interes), nu ne rămîne decît să ne închipuim să trăim într-un oraş normal şi să mai pedalăm în grup.

Poliţistul era idiot, ori ne credea pe noi idioţi. A încercat să ne convingă că scrie nu ştiu unde, că nu avem voie DECÂT 2 biciclişti grupaţi pe stradă. Ok, am mai auzit de 10, 15, dar 2? La care l-am întrebat ce trebuie să fac ca să ies cu soţia şi copilul la plimbare cu bicicleta. Să iau aprobare de la primărie? Că suntem 3, deci depăşim limita de 2. Apoi i-am lăsat să spună ce vor ei că oricum nu avea rost şi nu aveai cu cine. Au vb. au vb. au terminat, noi am plecat mai departe şi gata. În afara pierderii a vreo 15 min de vorbe goale, nimic notabil. Dar aveau şi ei dreptate cu ceva, unii trecuseră pe roşu cu vreo câteva străzi în urmă. Aşa că am tăcut, ascultat criticile, şi cu asta basta. Criar va trebui să respectăm regulile de circulaţie, ceea ce încercăm mereu, şi niciodată nu ne iese cum ar trebui.

Probabil e o lege nescrisă a poliţiei române.

Din observatiile mele de “sofer de bucuresti” a unei bicicloante si a unor masini ale prietenilor mei care stau in stanga mea:
Semaforizarile in Bucuresti nu sunt ok pe foarte multe artere…si ajungem cu asta la multe de discutat….
Ritmul circulatiei nu este intr-un singur sens….ci in mai multe directii (unii merg legal si incurca tot ceea ce fac cei care merg mai putzin legal).
O trecere pe rosu in siguranta nu trage clapa nimanui….doar noua care suntem la inceput cu marsurile si cu politia pe urmele noastre pentru a ne da lectii si pentru o eventuala taxare (timp sau bani tot aia e).

……………..
uneori obosesc dar niciodata nu-mi tzin gura

Detalii pe fb, dar eu n-am cont de fb iar pagina data de tine nu exista pentru turul din buc de pe data de 14oct. am vazut linia de start, daca nu se intampla ceva cu detalii mai exacte, voi fi acolo, dar la ce ora?

Multam pentru un eventual raspuns

Deci îţi trebuie cont de Facebook. Întîlnirea la 8 seara la metrou Titan, e un tur al cartierului, cu finalul la Dristor, dar e posibil să fie unele variaţii.

Comments are closed.