Categories
Revista presei

S-a furat de 16 ori o bicicletă în Bucureşti

O bicicletă furată o dată. Şi încă o dată şi încă o dată. De 16 ori în total. Nici un bucureştean nu a reacţionat cu adevărat şi un paznic pune umărul şi-l ajută pe hoţ. România liberă a făcut un experiment.

În afară de o calitate importantă a lui Vlad Ursulean, aceea că a terminat FJSC, mai are una esenţială: merge cu bicicleta.

Acum patru ani, am împrumutat o bicicletă de la un prieten, să văd dacă se poate circula cu un asemenea vehicul bizar prin Bucureştiul plin de maşini. Am descoperit că se poate, ba chiar e rapid şi distractiv. Dar am aflat asta cu preţul bicicletei, care a fost furată din scară după o săptămână.

Acum că e reporter la România liberă, a preluat ideea fraţilor Neistat din New York şi, cu ajutorul unor colegi şi prieteni, a furat o bicicletă de 16 ori în Bucureşti. De fiecare dată totul a mers ca pe roate. Pe două roţi, mai bine zis.

Reacţie zero din partea trecătorilor, poliţiştilor şi a altor biciclişti.

Vlad mi-a spus faptul că filmarea nu s-a făcut cu cine ştie ce camere de spionaj sofisticate, ci cu aparate foto tradiţionale

Am filmat cu un Panasonic GH1 si un Canon 5D. Am stat la distanţă, dar nu erau tocmai ascunse. 5D-ul era proptit undeva şi lăsat să filmeze. Panasonicul are ecran rotativ şi nu îţi dai seama unde exact e îndreptat.

Iată montajul rezultat, de altfel foarte bine realizat:

Pentru comparaţie, iată cum fraţii Neistat şi-au furat-o de cîteva ori, dar folosind chiar şi “arme grele” de tăiat metal, folosind chiar priza de pe stradă:

Ei, bicicliştilor din Capitală, v-au cam dat fiori cele două filme, nu-i aşa?

Vlad recomandă următoarele lucruri în articol:

  • Lasă baltă cablul şi ia-ţi un antifurt solid, în formă de U. Costă în jur de 100 de lei, dar e o investiţie grozavă: câştigi bicicleta!
  • Leagă doar de lucruri solide – degeaba ai un antifurt bun dacă-l prinzi de un gărduleţ sau un pomişor.
  • Nu o lăsa noaptea în curte sau în scara blocului! Conform poliţiei, majoritatea furturilor se petrec aici. Dacă poţi, bag-o în casă.
  • Fă-i câteva poze, notează-ţi seria cadrului şi păstrează factura, să poţi dovedi că e a ta în caz că…

Vezi episodul doi al poveştii – traseul bicicletei după ce este furată.

Pentru alte sfaturi, citeşte şi articolul Cel mai bun antifurt al bicicletei tale eşti tu.

13 replies on “S-a furat de 16 ori o bicicletă în Bucureşti”

sa zicem că chiar păţeşti asta şi îţi pierzi cheia. şi vii să tai lacătul şi se ia toată lumea de tine, eventual ajungi şi pe la poliţie. cum demonstrezi că e bicla ta atunci pe loc…că sunt sigur că nimeni nu îşi ţine factura după el.

în rest nah aşa e lumea. nu se bagă…

Arăţi poze şi dai martori ca surse poliţiei.

te-am prins ca te-ai uitat la Mircea Badea! :D El a comentat pe marginea articolului din RL. Mi-ai luat-o inainte, ca si eu voiam sa postez despre asta, insa eram ocupat sa raspund PortocaleiMecanice cu un post! daca nu stiai, ne batem in tipe cracite pe biciclete…:D:D:D

Nu de la el, ci de la Vlad Ursulean, autorul articolului, dar e bine dacă a pomenit şi şpagatistul despre asta, doar se ştie că are ceva influenţă turbatul.

Azi, pe la 23.45, partea a doua a poveştii, de data asta cu poliţişti cu tot.

1. nici unul dintre hoti nu arata a hot
2. se chinuie mult prea tare pentru un hot
3. daca eu incerc sa intervin, ce fac? Il bat? Chem politia sa-l bata ei?
4. Eu niciodata nu as putea proba pe loc ca bicla mea e a mea. Asta ar inseamna sa ma opreasca oricine pe drum sa ma intrebe daca bicla e a mea?
5. In comunitatile mari niciodata nu o sa existe un raspuns mai bun, pentru ca un om o sa isi puna primele 3 intrebari. Daca mai adaugi si “daca scoate ala cutitu la mine si mor pentru un fier, care nici nu e al meu” deja ai un raspuns obiectiv.

Filmuletul este destul de irelevant, dar poate mai trezeste din biciclistii naivi

Salut,
Sunt cam de 1 luna in Franta si aici tot asa se fura biciclete .. la greu .. mai rau ca la noi .. deci nu suntem singurii :P
Ideea e buna in schimb
Bafta!

Trebuia s-o lege si de-un copac si sa vina cu toporul sa -l doboare. Atunci da filmulet.
A , mai intai ar fi trebui sa planteze 5 copaci si sa-si dea semnatura ca -i va uda pana cand vor ajunge ca cel taiat de el.

Este realizat ok pentru ochiul amatorului din mine, insa ideea este “usoara” si cam rasuflata. Numai naivii nu stiau in ce lume traim si nu cred ca s-au trezit nici acum.

nu imi pare prea demonstrativ filmuletul, dupa cum zice si gabi soare numai un naiv nu ar crede ca nu se baga nimeni, si ca traim in wonderland…pana la urma urmei daca ti-ai fi pierdut cheia ce ar fi trebuit sa se intample..? eu am o idee mai curajoasa un pic si voi incerca sa prind hotul cu manuta mea. si voi folosi tot o bicicleta momeala dar un hot adevarat.

Comments are closed.