1. Reclama la Lexus omagiază consumerismul şi te îndeamnă să profiţi de reducerea la achiziţionarea unei maşini.  Mie mi-au atras atenţia bicicletele care se multiplică şi dansul lor din jurul maşinii.

2. În a doua reclamă, Philips creează un monument pentru un om obişnuit care iubeşte foarte mult bicicleta. O celebrare a oamenilor „obişnuiţi” dar care uneori sunt mai importanţi decît starurile.

3. În reclama la Shaw High Speed Internet, se cam bate joc de bicicletă, considerată un mijloc de transport prea lent pentru o lume atît de modernă.

4. Bikestop Earth face parte dintr-o campanie care vrea să arate ce îmbunătăţiri ne poate aduce vieţii bicicleta. Aici referinţa ecologică este evidentă.

5. Părul fetei din reclama de la Boost Mobile este cel de sub braţ, nu de pe cap. El flutură în vînt, spre deliciul băiatului care pedalează în spate pe acest tandem. E ceva în neregulă?

6. Nu e nimic neobişnuit în a vedea în Havana un cuplu proaspăt căsătorit pe bicicletă, vrea să spună spotul la Havana Club Rum.

7. Keirin Bicycle Racing este un concept japonez de cursă în velodrom, în care nu trebuie să depăşeşti pacer-ul (motocicletă, scuter sau tandem).

8. Mastercard dedică acest spot celor care au fost nevoiţi să emigreze în timpul celui de-al doilea război mondial. Bicicleta este simbolul continuităţii şi al transmiterii tradiţiei.

9. Spotul despre parcarea ilegală a bicicletelor pare ireal pentru România, dar pentru Japonia este o problemă reală. Bicicletele parcate ilegal încurcă traficul, în acelaşi fel în care colesterolul este periculos pentru artere.

10. Nu vreau să-mi închipui ce bicicletă foloseşte Murdoch pentru a ajunge la serviciu, de a ajuns în halul ăsta. Dar nu i-ar strica o vizită la SportChek, pentru nişte accesorii adecvate.

Valul admirativ faţă de biciclete continuă în publicitate. Nu contează că se profită de acest mijloc de transport fără ca unele companii să ştie cu ce se mănîncă el în oraş, important este să apară bicicleta cît mai des în reclame.

Foto: Advertolog.com