Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Budapesta: 100.000 de biciclişti contorizaţi

Posted on 26 November 2010 de

Veste bună de undeva de aproape de noi: s-a înregistrat oficial al 100.000-lea biciclist din Budapesta! Graţie unui aparat instalat în iunie, s-a putut contoriza electronic grupul urban al bicicliştilor din acest oraş. Biciclistul aniversar a fost înregistrat pe ploaie!

La Budapesta, capitala ţării vecine cu noi, se pedalează normal: adică ziua şi noaptea, vara şi iarna, pe uscat şi pe ploaie. Sunt biciclişti tot timpul pe străzi şi sunt grupuri de presiune care forţează autorităţile să schimbe oraşul pentru a încuraja mersul pe bicicletă şi cu transportul în comun şi pentru a descuraja folosirea maşinii personale pentru deplasări scurte şi solo.

Am fost la Budapesta de vreo 15 ori, în toate anotimpurile, prima deplasare acolo cred că a fost prin 1999 – 2000. Am văzut cum oraşul s-a adaptat la valul nou de biciclişti. Atunci nu se punea problema de piste pe străzi, acum sunt din ce în ce mai multe. Atunci nu aveai unde să-ţi legi bicla, acum sunt rasteluri peste tot în oraş. Primarul se preocupă de modernizarea străzilor şi adaptarea lor la pedalare, că doar de aia a fost ales de cetăţeni.

Au fost puşi la numărătoare numai bicicliştii de pe pistele amenajate pe străzi (acolo unde este locul bicicletelor).

(Via Copenhagenize)

Foto:  Kerekparosklub


Categorized De toate

Tag-uri:

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro