Radu Mititean este un  bun povestitor… ştiinţific. Îţi arată cu nonşalanţă pe ecran fotografii din cicloexpediţiile la care a participat alături de colegii de la Clubul de Cicloturism Napoca, de parcă în aceste peregrinări n-ar fi existat obstacole, accidente, evenimente neprevăzute. Proiecţia foto de săptămîna trecută de la Home Mătăsari a fost una plină de informaţii şi senzaţii.

Radu îţi arată partea frumoasă a plimbărilor pe două roţi prin munţii României, prin Elveţia, ba chiar prin Islanda şi Maroc. Dacă îl întrebi, îţi va da detalii geografice, geologice, topografice. A ajuns la izvoarele unui rîu şi-ţi transmite emoţia întîlnirii cu acea sursă de apă. A pedalat pe ploaie şi te face să simţi răceala apei care curgea atunci din cer. A mers cu bicicleta pe culmi montane de parcă ar fi pedalat pe sîrmă.

Nu vei găsi online fotografiile lui Radu Mititean şi ale echipei lui. Vei căuta în van unele imagini pe site-ul clubului din Cluj-Napoca. El a promis că-şi vor face un site unde vor publica galerii foto şi datele topografice adunate încă de prin 1995. Poveştile în vorbe şi imagini ale lui Mititean sunt o experienţă interumană, aşa că trebuie să vînezi proiecţiile sale la Cluj-Napoca sau la Bucureşti.

La întîlnirea din Home Mătăsari cu cei 20 de biciclişti şi entuziaşti, Radu ar mai fi vorbit mult şi bine dacă n-ar fi avut un tren de prins spre Cluj. Ceaiul şi floricelele din partea casei (mulţumim, Iulian!), grupul în care cam toată lumea se ştia cu toată lumea, toate au fost în ton cu atmosfera creată de fotografiile şi relatările lui Radu Mititean. Clipul de mai sus este o umilă reflexie a acestei seri.