IKEA din SUA era o companie recunoscută pentru rezistenţa sa la pistele pentru biciclete în aproprierea locului unde se află magazinele sale. Şi iată că acum atitudinea i s-a schimbat la 180 de grade: IKEA donează biciclete angajaţilor săi, pentru a-i încuraja să facă ceva mişcare şi să ajungă la timp la serviciu. Mountain-bike-ul este numai bun pentru drumurile americane, dar şi pentru excursii cu familia. IKEA este una dintre firmele care oferă bani angajaţilor care vin cu bicicleta la serviciu şi care au instalat duşuri şi vestiare pentru bicicliştii săi.

Actorii şi realizatorii serialului NCIS: Los Angeles de la CBS s-au gîndit să facă o bucurie copiilor în acest an, de Crăciun. Cîteva biciclete Huffy au fost transportate în Bakersfield, pentru a fi asamblate gratuit în magazinele Finish Line. În weekend-ul următor, 60 de copii vor intra în posesia lor.

Pompierii din Hickory meşteresc zilele astea la recondiţionarea unor biciclete pe care le vor oferi copiilor din zonă. Este o tradiţie de 20 de ani, iar anul acesta Honda le-a venit în ajutor cu bani. Au fost recondiţionate 40 de biciclete şi au fost cumpărate 200. Biclele vor fi donate copiilor în 13 şi 14 decembrie.

Revin cu ştiri despre iniţiative asemănătoare din România cînd vor apărea. Nu mă aşteptaţi, e posibil să nu apară astfel de informaţii…

Foto: Cyclelicious, Bakersfield, Hickory Record