Simona Toma este studentă în ultimul an la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială şi tocmai realizează o lucrare de licenţă despre bicicliştii din România. Simona analizează „mişcarea biciclistă” din ultimii doi-trei ani şi încearcă să creeze un profil al biciclistului modern.

Din punct de vedere teoretic, mă voi axa pe necesitatea individului de apartenenţă la un grup şi interacţiunea individ-grup şi viceversa ca metodă de influenţă asupra altor indivizi din exteriorul grupului, a sintetizat studenta tema lucrării.

Cel mai important instrument folosit în cercetare este un sondaj pentru a cărui completare nu sunt necesare mai mult de 5 minute. Sondajul rămîne activ şi după susţinerea lucrării, deci îl puteţi completa oricînd.

Şi Simona merge cu bicicleta, dar mai mult vara, cînd închiriază una de la centrele speciale. De altfel, ideea lucrării i-a venit de la un sentiment pe care l-a avut în vara trecută, cînd pedala.

Mă simţeam „specială” şi nu îmi era clar motivul pentru care o bicicletă mă poate face să mă simt aşa. Ca să mă lămuresc, am început să fiu mai atentă la cei din jurul meu care, la rândul lor, utilizau bicicleta, şi să observ mai atent cum fenomenul pendulează între online şi offline.

Practic, autoarea vrea să vadă dacă pedalarea urbană la noi este doar o modă împrumutată din străinătate şi să identifice motivele pentru care românii aleg şi bicicleta ca mijloc de transport.

Completaţi chestionarul Simonei Toma, pentru că el ne va ajuta să ne cunoaştem mai bine!

Foto: Facebook