Pe Andreea sigur aţi văzut-o la plimbările în grup. Pe o Dahoniţă roşie, cu o pălărie cu boruri largi, cu un coş decorat cu flori în faţă, cu zîmbetul pe chip mereu. Îi găsiţi textele pe blog-ul fetelor care pedalează, Velobello. Să vă spun însă un secret: ştiu ce face Andreea în timpul liber…
În spatele brand-ului Chichiridiche se află Andreea Toader, biciclistă şic şi artistă handmade. Cu ocazia acestui Mărţişor, Andreea e pregătită cu o mulţime de modele noi, are o listă de comenzi mai lungă decît cea a lui Moş Crăciun, lucrează zi şi noapte. Totul spre beneficiul biciclistelor care vor primi mărţişoarele dăruite de bicicliştii de lîngă ele.
Este al treilea an cînd ea manufacturează mărţişoare cu biciclete. În primul an, a făcut doar 10, cu sigla Asociaţiei Bate Şaua să priceapă Iapa şi cu biciclete pe piste. În al doilea an, a făcut de plăcere cîteva, pentru a le dărui prietenelor. Acum este un an plin de succes, există comenzi din plin şi dorinţă din partea clienţilor de a cumpăra mărţişoare personalizate şi făcute cu drag.
Pentru sezonul Mărţişor 2011, Andreea are pregătite modele cu velocipede, cu „lipici”, cu pisici, dar şi cu mesaje.
Dintre cereri, 90% au fost cu biciclete. O dată cu creşterea numărului persoanelor care pedalează, a crescut şi cererea. Am comenzi pentru persoane care vor să le ofere doamnelor care încă nu pedalează, în speranţa că le vor încuraja să folosească bicicleta.
A primit cereri de personalizare mai deosebite, dar nu neapărat extravagante. Îşi aduce aminte de rugămintea unei cliente de a-i face un mărţişor cu un urs.
Persoana care mi-a comandat voia să-l ofere unei prietene. Semnifica ziuă în care a învăţat să pedaleze. Prietena ei se tot plîngea că nu o să reuşească niciodată să meargă întrucît nu ajunge la pedale. Replica a fost că pînă şi ursul de la circ, care are picioare mai scurte decît ea, pedalează pe biciclete mult mai mari.
Este ciudat că nici ea nu poartă mereu pandantivele şi celelalte accesorii pe care le creează, dar îi face plăcere să vadă oameni pe stradă purtîndu-le sau cînd oamenii îi cer anumite creaţii.
Producerea unui mărţişor este destul de migăloasă:
Un mărţişor îl creez în 30 de minute, poate chiar o oră pentru mărtişoare mai speciale. La început le modelez din pastă modelatoare şi le ţin la uscat 24 de ore. Urmează procesul de finisare la pilă, apoi ataşarea zalelor de prindere a aţelor speciale de mărţişor. Le pictez cam în 10-30 de minute, depinde de model.
Pictez ce îmi trece prin minte şi folosesc culori combinate pe moment, nu mă gândesc niciodată la ceva anume, dar sunt sigură că au un colţ al lor în imaginaţia mea. Am început să simt limbajul culorilor şi chiar văd progrese de la an la an. Vreau ca fiecare mărţişor să spună o poveste, decupată din imaginaţia mea, de aceea şi timpul de prelucrare este mare.
Intraţi pe site-ul Andreei sau pe pagina de Facebook, citiţi-i şi textele de la Velobello şi, cine ştie, poate veţi dori un mărţişor cu poveste, de oferit unei bicicliste în acest an!