Conferinţa şi expoziţia Velo City (Sevilla, 23 – 25 martie) este o odă adusă bicicletei la modul serios, o ocazie pentru autorităţile locale din diverse oraşe ale lumii de a împărtăşi din experienţă şi un mod de a căuta soluţii pentru decongestionarea traficului urban în Europa şi în lume.

Sloganul acestei ediţii este „El ciclo de la Vida / The Cycle of Life”.

Din Albania în Ghana

România lipseşte de la conferinţă, nici un oficial din ţara noastră nu este pe lista participanţilor. În schimb, există o delegată din Albania, doi din Ghana, unul din Kenya, unul din Malawi. Toate continentele sunt reprezentate, semn că bicicleta este folosită peste tot în lume.

Abordările sunt diferite: Belgia, Olanda şi Danemarca vor vorbi despre reţetele lor de succes în promovarea bicicletei ca mijloc de transport, delegaţii din ţările africane vor povesti despre modul în care bicicleta i-a ajutat pe săteni să câştige mai mulţi bani din munca lor, Franţa va arăta cum s-a implementat sistemul de bike-sharing în Paris şi în alte oraşe, Spania va vorbi despre dezvoltarea reţelelor de piste pentru biciclişti.

Iată unele dintre cele mai interesante prezentări:

  • Costurile traficului ciclist pentru economie: Michael Meschik, Insitutul pentru Studii de Transport, Austria
  • Promovarea ciclismului prin social media: Martijn van Es, Fietersbond, Olanda
  • Cum se poate integra bicicleta ca mod de transport: Roelof Wittink, I-CE, Olanda
  • Planificarea şi investiţiile pentru mobilitatea urbană durabilă în ţările în curs de dezvoltare şi cu economii emergente: Christian Schlosser, UN-Habitat
  • Sistemele publice de bike-sharing JCDecaux: Sébastien Decaux, JCDecaux, Franţa
  • Căştile pentru biciclişti: avem nevoie de o legislaţie europeană? : Britta Wieskötter, Universitätsklinikum Münster, Germania

În afara prezentărilor şi a discuţiilor din grupurile de lucru, mai sunt prevăzute momente de socializare şi de dezbateri individualizate.

Articolul integral: Hotnews

Pe aceeaşi temă: CARTE şi INTERVIU Bicicleta, medicament împotriva bolii de maşină