Categories
Concursuri

Turul Ciclist al Sibiului 2011 caută voluntari

Pentru Turul ciclist al Sibiului, care va avea loc în iulie, se caută coordonatori de zonă/locaţie, voluntari de securitate şi pentru operaţiunile mass-media.

Reprezentanţii Turului Ciclist al Sibiului al Sibiului 2011 au făcut publice oportunităţile de voluntariat în cadrul competiţiei. Peste 500 de voluntari sunt invitaţi să contribuie la succesul celui mai mare eveniment ciclist al anului din Romania.

Oportunităţile de voluntariat pentru anul 2011 pentru Turul Ciclist al Sibiului au fost transmise publicului larg prin intermediul presei scrise şi audio-vizuale şi au fost publicate online pe site-ul oficial al cursei, www.ciclism.sibiu.ro.
Sibienii care doresc să se ofere voluntari şi să aibă oportunitatea de a participa active la organizarea primei curse anuale de ciclism din judeţul Sibiu pot aplica on-line pentru posturi, inclusiv coordonatori de zonă/locaţie, voluntari de securitate şi pentru operaţiunile mass-media.

Voluntarii trebuie să aibă peste 18 ani. Formularul de înscriere online oferă voluntarilor posibilitatea de a opta pentru mai multe tipuri de voluntariat şi de a ierarhiza primele trei preferinţe în scopul de a găsi tipul potrivit cu zona lor de interes.

La scurt timp după completarea formularului online, voluntarii vor fi contactaţi de către reprezentanţii comitetului de organizare pentru furnizarea de informaţii suplimentare, selecţie şi anunţarea stagiilor de pregătire.

“Ajutorul sibienilor este vital pentru desfăşurarea cu bine a Turului şi ne bazăm pe ei. Ne aşteptăm la un număr mare de înscrieri. Sibienii au arătat şi pe parcursul programului Sibiu Capitală Culturală Europeană că au un spirit dezvoltat al voluntariatului şi suntem convinşi că la fel o vor face şi acum”, a declarat Nicolae Ivan, directorul sportiv al Turului.
Considerat drept unul din cele mai importante şi de succes evenimente de ciclism în Romania, Turul Ciclist al Sibiului 2011 va fi organizat în perioada 06 – 10 iulie pe un traseu de 480 de kilometri, care constituie o provocare pentru ciclişti, care străbate cele mai pitoreşti zone din sudul Transilvaniei.

Cei mai mulţi dintre voluntari sunt invitaţi să activeze drept responsabili sau asistenţi de locaţie şi voluntari de traseu, oferind suport pentru cei 5 coordonatori de zonă profesionişti, care vor călători cu turul şi vor sprijini organizatorii şi autorităţile locale în fiecare oraş. Voluntarii responsabili şi asistenţi de locaţie au şansa de a se afla pe ruta cursei, aproape de ciclişti, şi au responsabilitatea de a monitoriza traficul pietonal, închiderea zonelor pentru public şi închiderea drumurilor.

Posturile pentru voluntari pentru Turul Ciclist al Sibiului 2011 mai includ:

Coordonatori de zonă – Acestora le va fi atribuiă câte o zonă de pe traseul competiţiei, pe care o vor coordona pentru a asigura siguranţa pe teren pentru toate categoriile cursei. Sunt responsabili că traseul rămâne liber, că au fost îndepărtaţi pietonii, spectatorii, maşinile, atelajele trase de animale. De asemenea vor ţine la curent organizatorii şi spectatorii cu privire la progresul competiţiei.
Voluntari de traseu – Se subordonează coordonatorilor de zonă şi sunt responsabili cu luarea măsurilor necesare pentru ca traseul să rămână liber, vor îndepărta cu ajutorul poliţiei pietonii, spectatorii, maşinile, atelajele trase de animale şi vor ţine la curent organizatorii (prin intermediul coordonatorilor de zonă) cu privire la progresul competiţiei. Vor fi prezenţi în zonele de interes deosebit şi zonele cheie de pe traseu, de exemplu zonele de sprinturi, căţărări, zone de alimentare, zone periculoase, localităţi mai mici etc.
Voluntari media – Vor ajuta la distribuirea acreditărilor media şi la înregistrările media, la operaţiunile staff-ului media din birourile de presă, vor oferi sprijin la organizarea şi desfăşurarea conferinţelor de presă şi vor contribui la amenajarea biroului de presă. Tot în sarcina acestora cade fotografierea diverselor momente pentru documentarea cursei, redactarea unor scurte comunicate, briefinguri, anunţuri, vor multiplica şi vor distribui materiale.
Voluntari de securitate – Voluntarii de securitate vor asista staff-ul de securitate la controlul accesului, inclusiv în cursă, ospitalitate, premii, camera verde şi conferinţa de presă. Aceştia vor avea tricouri special marcate de securitate.
Voluntari de înregistrare – Vor asista coordonatorul de voluntari la activităţile de amenjare, la operaţiunile de înregistrare şi la desfăşurarea cursei.
Voluntarii de însoţire – vor însoţi pe perioada Turului Ciclist al Sibiului echipele din străinătate, ajutându-i în familiarizarea cu topografia oraşului, orientarea în judeţ, traduceri în limba română, asistenţă în orice situaţie. Obligatoriu cunoştinţe de limbi străine: engleză, franceză, germană sau italiană.

După prezentarea oficială a echipelor participante, care va avea loc în 5 iulie, Turul Ciclist al Sibiului se va derula pe parcursul a cinci etape:

  1. 06.07.2011: Etapa 1: Poplaca – Sibiu
  2. 07.07.2011: Etapa 2: Sibiu – Mediaş – Sighişoara – Agnita – Cincu – Avrig
  3. 08.07.2011: Etapa 3: Biertan – Mediaş -Bârghiş – Şeica Mare – Ocna Sibiului – Cristian – Sălişte – Poiana Sibiului – Jina (1003 m)
  4. 09.07.2011: Etapa 4 CON A: Contratimp individual în centrul istoric al Sibiului
  5. 10.07.2011: Etapa 5 BANCA CARPATICA: Sibiu – Cisnădioara – Cisnădie – Sadu – Avrig – Bâlea Lac (2035 m).

Turul Ciclist al Sibiului 2011 a atras atenţia prin diversitatea etapelor şi a reliefului, prin gradul de dificultate şi prin premiile puse în joc (26.000 euro şi 212 puncte UCI) nu mai puţin de 24 echipe de prestigiu din Europa. Şi-au confirmat prezenţa echipe cicliste din 13 ţări: Luxemburg, Italia, Bulgaria, Franţa, Grecia, Belgia, Ucraina, Serbia, România, Ungaria, Polonia, Germania şi Turcia.

Informaţii suplimentare şi contact

Pentru mai multe detalii despre Turul Ciclist al Sibiului accesaţi site-ul competiţiei www.ciclism.sibiu.ro, site-ul UCI www.uci.ch şi lista competiţiilor continentale.

Pentru informaţii suplimentare şi parteneriate media puteţi contacta organizatorii:

Nicolae IVAN – Director Sportiv al Turului Ciclist al Sibiului, tel: 0744-585395, ciclism@sibiu.ro, inicro@yahoo.com
Marius CONSTANTIN – Director Media şi Comunicare al Turului, tel: 0744-840335, ciclism@sibiu.ro, marius2all@yahoo.com.