Categories
De toate

ŞTIRI Bikewalk în mai, maşini interzise, închirieri online, piste invizibile

Am dat o raită pe bloguri şi site-uri de ştiri şi mi-au reţinut atenţia cîteva articole. Evenimente, inovaţii, facilităţi online, toate spre beneficiul bicicliştilor urbani. Iată-le.

Bikewalk în 14 mai

Ne vom întâlni la ora 18:00 la intrarea în parcul Herăstrău (cea dinspre Piaţa Charles de Gaulle) şi vom porni la ora 18:30. Traseul este unul diferit de data aceasta:

Parcul Herăstrău » Arcul de Triumf » Piaţa presei libere » Arcul de Triumf » Piaţa Victoriei » Calea Victoriei » Piaţa Naţiunilor Unite » Parcul Izvor. = aproximativ 9 km.

Articolul original

Piste doar pe hârtie

Încă de anul trecut în municipiul Zalău ar fi trebuit amenajate mai multe pste pentru biciclişti, dar lucrările nu au putut fi realizate din cauza lipsei de fonduri. În ultima şedinţă a Consiliului Local, mai mulţi consilieri i-au cerut primarului Radu Căpîlnaşiu explicaţii în legătură cu pistele pentru biciclişti având în vedere că acestea se află deocamdată doar pe hârtie. Consilierul locaol Adrian Margin a declarat că „se vorbea de nişte piste pentru biciclete. Unde sunt aceste piste pentru că cel puţin eu nu am văzut niciuna în oraş?”.

Articolul integral şi fişierul audio

i-velo.ro: Bicicletele pot fi închiriate şi online

Utilizatorii pot rezerva din orice centru 1-4 biciclete pe o perioada maxima de doua zile. Taxa pentru o ora de pedalat I’Velo este 3 lei/bicicleta iar pentru o zi, 15 lei/bicicleta. ,,In felul acesta utilizatorii I’Velo ne pot ajuta sa sustinem dezvoltarea proiectului I’Velo atat in orasele in care suntem prezenti cat si in alte orase din tara”, a adaugat Raluca Fiser.

Articolul integral

Maşinile vor fi interzise în marile oraşe din Europa până în 2050?

Un sondaj Eurobarometru realizat in toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene arata, de exemplu, ca in jur de doua treimi dintre utilizatorii de autoturisme din UE declara ca ar fi gata sa accepte un compromis cu privire la viteza masinii pentru a reduce emisiile. In ceea ce-i priveste pe soferii romani, raspunsurile arata ca nu sunt foarte dispusi sa renunte la masina in favoarea mijloacelor de transport in comun si nu-si doresc foarte tare nici o reducere a vitezei, doar 48,1% fiind pentru.

Articolul integral şi infografia

Cu bicicleta la munte sau la mare. Ce trenuri permit transportul bicicletei?

Varianta trenului a fost aleasa, anul trecut, de Bogdan, care a tinut mortis sa ajunga la mare si la munte cu bicicleta. ”Sunt pasionat de ciclism si incerc sa-mi iau bicicleta oriunde m-as duce”, spune Bogdan. El s-a informat dinainte despre trenurile dotate cu vagoane speciale pentru biciclisti puse la dispozitie de CFR. ”Din pacate, sunt foarte putine garnituri cu vagoane speciale, iar si acestea sunt programate la ore dificile”, povesteste el.

Inca de pe peron apar dificultatile, „lipsa unei rampe face dificila urcarea bicicletei in tren, iar daca pentru baieti acest efort nu este unul mare, biciclistele se vor afla in fata unei misiuni aproape imposibile”, mai spune Bogdan.

Articolul integral

Bicicletele viitorului: purifică apa şi sunt mici cât o poşeta

Într-un singur minut ai 5 litri de apă. Sistemul funcţionează în felul următor: îţi pui bicicleta lângă un râu, chiar şi ceva mai dubios, o pompiţă trage apa într-un recipient ataşat bicicletei, iar atunci când pedalezi trece prin trei filtre, unul dintre ele fiind pe bază de carbon. La final, când te ia setea, dai drumul la robinet şi curge apa în pahar.

Articolul integral

Foto deschidere: Inhabitat

2 replies on “ŞTIRI Bikewalk în mai, maşini interzise, închirieri online, piste invizibile”

Da chiar, acum observ şi eu! Încet, încet…

Comments are closed.