Categories
Dezbatere

China: un şofer bogat, condamnat la moarte după ce loveşte o biciclistă

În China, nu considera că o tînără studentă care merge cu bicicleta este mai puţin om decît tine, care conduci un Chevrolet. Iar după ce o loveşti, nu o înjunghia.

Povestea e destul de simplă, oricît de cinic ar suna:

În octombrie 2010, Zhang Miao, o studentă la Conservator, de 26 de ani, mergea liniştită cu bicicleta cînd a fost lovită de un şofer ce conducea un Chevrolet Cruze. Enervat că fata se uita cu atenţie la placa de înmatriculare, şoferul Yao Jiaxin a ieşit din maşină şi a înjunghiat-o pînă a omorît-o. La poliţie, şoferul a lăsat să se creadă că nu a făcut mare lucru, din moment ce tînăra era “o ţărancă”. Am uitat să precizez: omul a mai lovit două persoane după ce a fugit de la locul accidentului. Fata avea un copil de doi ani.

Cazul a aprins spiritele în ţară, unii fiind de părere chiar că şoferul a procedat bine. Separaţia claselor în China? Eşti mai prost dacă nu-ţi permiţi o maşină în ţara în care pietoni nu prea există deoarece cam toţi cetăţenii merg pe bicicletă?

Şoferul a fost condamnat la moarte la sfîrşitul lui aprilie. Yao Jiaxin a făcut recurs.

Urmăreşte detaliile de fundal şi firul dezbaterii din China pe acest caz.

4 replies on “China: un şofer bogat, condamnat la moarte după ce loveşte o biciclistă”

“…unii fiind de părere chiar că şoferul a procedat bine.”
Iar eu sunt de parere ca ei sunt niste tampiti ignoranti.

Soferul n-a fost condamnat la moarte doar pentru ca a lovit-o, ci pentru ca a iesit din masina si a injunghiat-o pana a omorat-o… Din titlu se intelege altceva. Just sayin’…

Din titlu se înţelege că a fost condamnat la moarte şi că a lovit-o. Evident, o dată cu maşina şi o dată cu cuţitul. Tu ce titlu ai fi dat, Odeena?

‘Evident’? Sarcasm detected. [C]onfirm / [D]eny? :)

Sa vedem… “[China] Sofer condamnat la moarte dupa ce a omorat o biciclista” e ceva mai explicit (‘loveste’ poate fi interpretat mai degraba ca un accident rutier si atat si nu e neaparat clar ca victima a murit). Si, daca ar fi sa lungesc titlul, as adauga “…si a ranit alte doua victime”.

Desi inteleg pe undeva de ce s-a ales titlul asta (sofer ‘bogat’ pentru ca ‘aia cu bani multi se dau cu masini scumpe si n-au treaba cu alte metode de transport, chiar daca sunt mai sanatoase si/sau ecologice’ – a se observa ghilimelele, deci e doar un exemplu de opinie ^^ – si ‘loveste’ pentru ca userul, curios, da click sa vada ce tip de ‘lovire’ duce la pedeapsa cu moartea).

…OK, nu mai despic firul in 16 ^^; (Desi, pe undeva, e distractiv!)

Comments are closed.