Orange România anunţă relansarea proiectului Biciclete cu cravată, program de bike sharing gratuit pentru angajaţi, derulat în colaborare cu Asociaţia Green Revolution, cu scopul de a încuraja folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, se anunţă într-un comunicat.

Astfel, angajaţii din Bucureşti, Cluj Napoca şi Timişoara au la dispoziţie patru centre de închiriat biciclete, pe care le pot folosi pentru o plimbare în oraş, pentru a merge la o întâlnire, în pauza de masă sau acasă.

O dată cu relansarea proiectului, angajaţii Orange au putut participa la un concurs în care s-au premiatcele mai creative şi mai întemeiate motive pentru care merită să mergi cu bicicletă. Din cele peste 1.000 de propuneri premite, juriul a selectat 15 motive care ulterior au fost votate pe intranet.

Cele mai bune 3 motive au fost desemnate:

1. Merg pe bicicletă fără rovigneta. Ce câştig? O planetă!  (autoare: Iuliana Popovici )
2. Tu eşti foc şi ea e roată,/ Iar sub voi e lumea toată./ De te-apuci iar de benzină/ Vei fi gras şi ea… rugină. (autor : Cristian Barila)
3. Pentru că dacă insişti tare, tare de tot, poţi să-ţi închipui că lucrezi în Copenhaga, Stockholm sau Amsterdam. (autor: Alexandra Baciu)

Câştigătorii au primit câte o bicicletă model DHS 2664.

Programul a fost lansat în anul 2010 şi  iniţial a inclus două centre de închiriat biciclete: Europe House -€“ 15 biciclete şi Iride Business Park -“ 10 biciclete. Pe parcursul anului trecut, bicicletele au fost folosite de aproximativ 800 de ori, de către 200 de angajaţi în total. Începând de anul acesta, proiectul s-a extins cu încă două centre noi , unul în Cluj-Napoca şi unul în Timişoara, cu 10 biciclete fiecare.

Despre programul Biciclete cu cravată