Categories
Eco!

Merg pe bicicletă pentru planetă

Titlul face parte dintr-un concurs organizat de Orange pentru angajaţii lor. Programul de bike-sharing “Biciclete cu cravată” continuă şi în acest an.


Orange România anunţă relansarea proiectului Biciclete cu cravată, program de bike sharing gratuit pentru angajaţi, derulat în colaborare cu Asociaţia Green Revolution, cu scopul de a încuraja folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, se anunţă într-un comunicat.

Astfel, angajaţii din Bucureşti, Cluj Napoca şi Timişoara au la dispoziţie patru centre de închiriat biciclete, pe care le pot folosi pentru o plimbare în oraş, pentru a merge la o întâlnire, în pauza de masă sau acasă.

O dată cu relansarea proiectului, angajaţii Orange au putut participa la un concurs în care s-au premiatcele mai creative şi mai întemeiate motive pentru care merită să mergi cu bicicletă. Din cele peste 1.000 de propuneri premite, juriul a selectat 15 motive care ulterior au fost votate pe intranet.

Cele mai bune 3 motive au fost desemnate:

1. Merg pe bicicletă fără rovigneta. Ce câştig? O planetă!  (autoare: Iuliana Popovici )
2. Tu eşti foc şi ea e roată,/ Iar sub voi e lumea toată./ De te-apuci iar de benzină/ Vei fi gras şi ea… rugină. (autor : Cristian Barila)
3. Pentru că dacă insişti tare, tare de tot, poţi să-ţi închipui că lucrezi în Copenhaga, Stockholm sau Amsterdam. (autor: Alexandra Baciu)

Câştigătorii au primit câte o bicicletă model DHS 2664.

Programul a fost lansat în anul 2010 şi  iniţial a inclus două centre de închiriat biciclete: Europe House -€“ 15 biciclete şi Iride Business Park -“ 10 biciclete. Pe parcursul anului trecut, bicicletele au fost folosite de aproximativ 800 de ori, de către 200 de angajaţi în total. Începând de anul acesta, proiectul s-a extins cu încă două centre noi , unul în Cluj-Napoca şi unul în Timişoara, cu 10 biciclete fiecare.

Despre programul Biciclete cu cravată