I-auzi ce frumos spune descrierea oficială a proiectului:

Noul traseu cicloturistic Dealu Mare trece prin cele mai frumoase regiuni ale Dealului Mare, oferind cicloturiştilor nu numai posibilitatea de a descoperi tradiţiile culinare româneşti şi de a degusta vinurile acestei regiuni, ci şi posibilitatea de a descoperi cultura şi peisajele oferite de acest traseu. Plecând de la mănăstirea Ghighiu şi terminând traseul la mănăstirea Ciolanu, traseul trece prin cele mai importante podgorii şi dealuri cum ar fi Seciu, Urlaţi, Ceptura, Tohani, Sahateni, Pietroasele, Merei şi Sărata Monteoru.

Iniţiatorii spun că traseul de 140 km poate fi parcurs  în vreo 5 zile, dacă nu te grăbeşti şi te şi opreşti la obiectivele culturale şi la degustări.

În curînd se va deschide şi sezonul de trufe în jud. Buzău, deci poţi adăuga şi asta pe listă. Tabăra de sculptură de la Măgura încă există, pentru nostalgicii epocii de aur. În apa sărată de la Monteoru trebuie neapărat să faci o baie, pentru sănătatea ta. Adaugă la toate astea panoramele de pe traseu şi te-ai făcut cu o experienţă cicloturistică pe cinste.

Este un proiect iniţiat de Carrpathian Tourism Cluster Romania,  Asociaţia Monteoru Renaissance şi CyclingRomania.

Foto: Travel Buzău