Astăzi vom merge împreună în Marşul tăcerii, în memoria bicicliştilor pieriţi în urma accidentelor rutiere. Presa ne aminteşte zilnic că există riscuri pe două roţi.

Iată trei studii de caz, din care putem învăţa cîte ceva.

1. Un copil de 11 ani

Poliţia Oraşului Abrud a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe D.N. 74 Bucium – Cerbu, un copil a căzut cu bicicleta pe carosabil şi s-a rănit. Din primele cercetări a rezultat că minorul, în vârstă de 11 ani, din comuna Bucium, în timp ce mergea pe bicicletă pe DN 74, în localitatea Bucium – Cerbu, în direcţia de mers  Bucium Cerbu – Abrud, a pierdut controlul asupra bicicletei şi a căzut pe carosabil. Băiatul a fost transportat la Spitalul din Abrud unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut, hematom la ochiul stâng şi escoriaţii la picioare şi mâini. Victima a fost transferată la Spitalul Judeţean Alba, pentru consultaţii medicale de specialitate.

Sursa: Ziarul Unirea

2. După un păhărel

Un tânăr de 26 de ani, din Focşani, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe strada Gheorghe Magheru, din cauza neatenţiei s-a proptit cu bicicleta în portiera deschisă a unei maşini care era parcată regulamentar. În urma verificărilor s-a constatat că biciclistul Marius Alexandru Ş. se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. El a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ din Focşani la câteva zile de la producerea accidentului. Medicii l-au diagnosticat cu „fractură incompletă de stern“. Vineri, un alt biciclist băut a creat probleme în tra-fic. Accidentul s-a produs la ora 22. 35, pe DN 2D, în comuna Vidra. Fănică N., de 25 ani, din localitate, în timp ce se deplasa cu o bicicletă, din cauza neatenţiei şi a alcoolului pe care îl avea la „bord“ a căzut în şanţul de lângă partea carosabilă, rănindu-se uşor.

Sursa: Monitorul de Focşani

3. Şofer grăbit

Mihai D., de 80 ani, din comuna Trifeşti, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe DN 24 C, în localitatea Bivolari, a fost acroşat de un autoturism care circula în aceeaşi direcţie. Şoferul, Valentin V., de 25 ani, din Iaşi, a încercat să depăşească biciclistul în acelaşi timp în care acesta a virat stânga. Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Poliţiştii au întocmit conducătorului auto dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Sursa: Evenimentul

[poll id=”2″]