Tribul: un nume simplu, sonor, care te duce cu gîndul la legende şi figuri istorice. De data aceasta însă, este vorba despre un trib urban, dotat cu biciclete, care vă va purta pachetele dintr-o parte în alta a oraşului. Tribul este o iniţiativă a asociaţiei Beneva, condusă de Ariel Constantinof şi Iulian Văcărean.Cei doi parteneri coc de mult ideea asta, dar săptămîna asta a venit momentul punerii ei în practică.

Sunt şapte persoane. Se lucrează de la 10 la 17, de luni până vineri inclusiv şi în fiecare zi există un anumit număr de curieri responsabili.

În programul de lucru aceşti curieri trebuie să fie ochi şi urechi căci e foarte probabil ca dispecerul să-i contacteze şi să-i anunţe că există un pachet la unul din clienţii noştri. Lucrăm doar cu firme, deci mereu ştim de unde să ridicăm pachetele. Dispecerul momentan sunt eu, dar pe viitor mai mult ca sigur vom avea un dispecer ce va sta în timpul programului la un laptop cu un telefon mobil, explică Ariel.

Curierii primesc aproximativ 60% din suma fiecărei livrări. Restul de 40% rămâne în ONG-ul Beneva, pentru diverse proiecte ce vor promova bicicleta.

Beneva este un ONG fondat de mine şi de Iulian Văcărean în care noi ne unim proiectele şi, desigur, dăm naştere altor proiecte noi împreună. Din Beneva ies proiecte cunoscute sunt Home Mătăsari, Lecturi Urbane, BikeWalk, Paşi Către Viaţă şi tot aşa.

Pleacă la drum cu multe speranţe, cu dorinţa de a aduce curieratul pe bicicletă în România, cu un spirit de echipă. Deocamdată, Tribul va putea fi recunoscut în Bucureşti „după atitudine”, spune Ariel, dar în curînd membrii echipei vor avea genţi personalizate.

Cît despre „consumabilele” specifice bicicletei…

Momentan nu avem un sponsor în acest sens, dar sunt de ceva timp în căutarea unui magazin care, pe sistem barter, să ne ofere componente şi service pentru biciclete zilnic în timpul programului nostru de lucru.

Cine sunt cei şapte viteji din tribul de curieri? Veţi afla în detaliu în curînd pe Bicla.ro. Ariel precizează că oamenii aceştia nu fac doar curierat pe bicicletă: unii au job-uri, alţii sunt studenţi.

În momentul de faţă cu toţii facem asta din pasiune pentru bicicletă. Şi nu vreau să ajung să văd în echipa Tribului oameni care fac curierat strict pentru banii obţinuţi.

Pentru început, Ariel se va zbate să obţină clienţi (deocamdată numai persoane juridice), să găsească sponsori, să o facă pe dispecerul şi, de ce nu, va face unele livrări urgente.

Pe aceeaşi temă:

Braşovul are curieri pe bicicletă

Curierii pe bicicletă, zeii oraşului modern

Curierat pe bicicletă în Suceava