Graţie filtrului Zelist Monitor, am ajuns la cele mai relevante articole despre folosirea bicicletei, din presa online românească. Iată o mică selecţie.

Bicicliştii care ascultă muzică în trafic sunt un pericol pe drum

Financiarul

Un adolescent din cinci ascultă muzică la căşti când merge pe jos sau pe bicicletă. Timpul de reacţie la situaţii din trafic este astfel mai lung, scrie site-ul lesquotidiennes.com.

Cine ascultă muzică la căşti în timp ce merge cu bicicleta are un timp de reacţie tulburat de melodiile care acoperă zgomotul din trafic – este concluzia unor specialişti în acustică.

Un ciclist fără căşti poate auzi un vehicul care se apropie din spate cu 50 km/h la o distanţă de 16 m, ceea ce-i lasă un timp de reacţie de două secunde.

Articolul integral

Apreciază, dar vor mai mult: piste utilitare!

Arad Online

Consiliul Local Civic (CLC) salută inițiativa Primăriei Arad de realizare a pistelor pentru biciclete pe Faleza Mureșului, venită la nici o săptămână după Marșul Bicicliștilor, dar solicită în contiunare public urgentarea demersurilor de realizare a pistelor utilitare (şi nu doar de agrement) pentru deplasarea în siguranță la locul de muncă, la școală, la magazine, cu bicicleta.

Articolul integral

EXCLUSIV: Cere 50.000 de euro fiindcă şi-a rupt piciorul în canal!

Adevărul de seară

O pensionară din Alexandria a căzut într-o gură de canal fără capac, iar în urma accidentului a rămas cu un picior mai scurt.Femeia se luptă de trei ani în instanţă cu operatorul de apă pe care îl consideră vinovat de accident şi îi cere despăgubiri de 50.000 de euro.

Articolul integral

Suntem de cascadorii râsului!

Click

Degeaba ne-aţi făcut parcări şi piste de biciclete! Bucureştenii care vor să-şi lase maşina pe Bd. Dimitrie Cantemir, din sectorul 4, sau vor să se plimbe cu bicicleta prin zonă îşi fac un car de nervi.

Toate parcările din faţa Parcului Tineretului sunt blocate de pomi, stâlpi, indicatoare rutiere sau hidranţi de apă. Astfel că şoferii abia reuşesc să se strecoare cu maşinile printre obstacole.

Articolul integral

Niciodată nu e prea târziu să înveţi să pedalezi

TOTB

Kimberly White este o studentă în vârstă de 18 ani care abia învaţă să meargă cu bicicleta şi spune că a fi biciclistă se potriveşte mai bine cu scopul ei de a fi o persoană prietenoasă cu mediul. Chiar dacă nu ai apucat să înveţi să pedalezi în copilărie, niciodată nu e prea târziu şi e mai uşor decât pare, spune Kimberly.

Articolul integral