Categories
Multimedia Shopping

Afacerile cu biciclete înfloresc

Românii ies pe străzi cu bicicleta şi asta înseamnă mai multă preocupare din partea magazinelor de profil: poţi agăţa biciclistul ca să-şi cumpere o bicicletă mai scumpă, dar mai adaptată nevoilor sale.

Din ştirea de pe site-ul postului Antena 1, aflăm că “ONG-urile” (deci surse anonime) estimează că zilnic ies cam 1.000 de biciclişti în Bucureşti şi numărul creşte zilnic.

Exista biciclete de munte, de oras sau de viteza. Unele sunt pictate manual, altele au sa din piele sau cosuri din rachita. Exista si creatii exclusiviste: biciclete lucrate manual cu termen de garantie pe viata.

Ehei, text jurnalistic poetic, cum numai trustul Intact ştie să facă! Mai edificator este reportajul video:

Un material jurnalistic pentru cei care încă nu s-au convins că se poate merge pe două roţi în Bucale.

6 replies on “Afacerile cu biciclete înfloresc”

vorbim de 1000 de biciclisti/zi la un oras de peste 2 milioane??? e o gluma proasta,e practic nimic…
iar daca afara sunt nori sau bate vantul, nu mai sunt nici aia. trezirea, nu intereseaza aproape pe nimeni mersul cu bicicleta in bucuresti, ne amagim singuri !
iar pana la o eventuala comparatie cu o capitala europeana, sunt ani lumina.

N-ai înţeles. Nu e o statistică, e o prostie aruncată de Antena. Ce maşină ai?

Incerc sa fiu obiectiv, este real, numarul biciclistilor a crescut poate exponential, acestia circula in marea majoritate in orase, foarte multi circula pe trotuare sau prin parcuri. Dar nu asta este problema. Numarul biciclistilor care ies la ture ceva mai lungi, in afara oraselor -zic eu- dupa sute de ture personale in zeci de ani, a ramas practic constant, foarte rar intalnesti ciclisti amatori pe trasee, poate o exceptie pe DN1 sunt ceva mai multi ca in ultimii 15-20 de ani iau ca referinta Bucurestiul). Pe celelalte sosele, desi bine asfaltate rar intalnesti vreun amator ! Vinovate sunt si ONG-urile din domeniu, care mentin si incurajeaza mersul pe bicicleta la un nivel de incepatori, nu-i incurajeaza pe biciclisti sa “coboare” in strada sau sa iasa pe sosele ca sa faca efort real !

Există biciclişti urbani, care se deplasează cu bicicleta numai în oraşul lor. Nu-i interesează pedalarea între oraşe sau pe munţi sau, cînd fac asta, închiriază biciclete de acolo sau şi le transportă cu maşina.

Sunt categorii diferite de biciclişti. Decongestionarea traficului trebuie făcută în primul rînd în oraş.

Trebuie făcută diferenţa între bicicliştii care folosesc bicla în scopul transportului utilitar şi cei care pedalează ca sport sau pentru antrenamente sau cicloturism.

Corrrect ! Tot timpul uit ca a aparut noua miscare biciclista urbana ! Scuze, n-o sa-mi mai dau cu parerea in acest domeniu, voi continua doar sa citesc !

din pacate si sincer imi pare rau ca zic asta, dar e adevarat, multi si-au cumparat bicicleta si merg cu ea doar la astfel de intalniri iar in viata de zi cu zi nu ies nici macar o data. pentru foarte multi conteaza mai mult imaginea in sine (de sine:D) decat faptul ca merge pe acea bicicleta. cred ca mai avem inca mult pana sa spunem ca la noi multi merg pe bicicleta pentru ca e un mijloc rapid de deplasare. acest lucru se vede foarte mult mai ales la felul in care multi reactioneaza in trafic atunci cand merg pe strada.
scuzati virgulele si greselile

Comments are closed.