Categories
Evenimente

B’estFest devine verde: bicicleta este recomandată pentru deplasare la festival

În acest an, festivalul are sloganul B’estFest goes green. Se recomandă deplasarea la şi de la locul evenimentului cu maşina cu cel puţin doi pasageri, cu bicicleta sau cu microbuzul.

ACTUALIZARE: Vor fi 100 de biciclete gratuite de folosit pe parcursul festivalului, prin programul StudentOBike al celor de la I-Velo. Detalii la ei pe site

În acest an, festivalul B’estFest te îndeamnă să nu ocupi singur automobilul cînd vii la eveniment, ci să mai iei cel puţin o persoană cu tine. O variantă şi mai bună este folosirea bicicletei, deoarece în tabără vor exista rasteluri supravegheate.

Există mai multe trasee prin care se poate ajunge în B’ESTFEST Park, pe islazul comunei Tunari din Str. Ştefan cel Mare (la piciorul noului pod de peste Şos. de Centură), având legătură cu Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1), Bd. Pipera-Tunari, Şoseaua de Centură:

  • dinspre Piaţa Presei Libere, se poate ajunge pe traseul Şos. Bucureşti-Ploieşti – Str. Erou Iancu Nicolae – Bd. Pipera-Tunari – Str. Ştefan cel Mare
  • dinspre staţia de metrou Pipera pe Bd. Dimitrie Pompei – Şos Petricani – Bd. Pipera Tunari – Str. Ştefan cel Mare
  • de pe DN1, fie traseul pe Şos. de Centură – Calea Bucureşti- Str. Ştefan cel Mare, fie cel pe Str. 23 August – Str. 1 Decembrie – Str. Ştefan cel Mare

Pentru cei care preferă transportul în comun, există microbuzul 445, care poate fi luat de pe refugiul de tramvai al liniilor 16 şi 36 (din staţia de metrou Pipera) sau de la Staţia Băneasa S.A. De asemenea vor exista linii de transport speciale ce vor asigura transportul din puncte “cheie” ale oraşului spre B’ESTFEST Park şi invers, inclusiv pe timp de noapte, traseul acestora urmând a fi anunţat în zilele imediat următoare.

Pe site-ul oficial, se precizează că se vor pune la dispoziţie biciclete gratuite pentru transport, însă nu există detalii în acest sens. În zona Bazaar, va exista un magazin cu biciclete Stevens şi cu echipamente Zakudo.

Festivalul are loc în perioada 1-3 iulie. Fiecare membru al unui grup de minimum 10 persoane are reducere 50% la bilet.

Detalii pe site-ul oficial