Categories
De toate

Biciclist accidentat din cauza unui şofer incompetent

Din cauza unui şofer care nu cunoaşte Codul rutier şi nici nu-i pasă de semeni, un biciclist a fost proiectat sub roţile unui autobuz. Biciclistul trăieşte.

Un biciclist (cu vîrsta de aproximativ 47 de ani) a fost accidentat grav în 29 iunie, în jurul orei 18, pe Şos. Olteniţei, din cauza unui şofer neatent care a deschis portiera fără a se asigura privind în oglinda retrovizoare.

Accidentul s-a produs în zona staţiei de metrou Brîncoveanu. Din automobilul parcat pe marginea străzii a ieşit şoferul care a deschis portiera fără să se asigure. Biciclistul a fost acroşat de uşă şi a fost aruncat spre roţile din spate ale unui autobuz care circula pe acelaşi sens. De la autobuz, biciclistul a ajuns înapoi la maşină şi a aterizat pe capotă. Bicicleta a ajuns în faţa automobilului.

Echipa SMURD a acordat asistenţă medicală victimei timp de 45 de minute. Biciclistul a suferit o contuzie la umărul stîng şi are un picior luxat şi cîteva coaste fisurate. Biciclistul nu purta cască de protecţie, ci doar o şapcă. El a fost transportat acasă de către soţia sa.

Şoferul a fost amendat de Poliţia rutieră şi i-au fost acordate puncte de penalizare din cauză că nu s-a asigurat cînd a deschis portiera.

Foto: Dan Oancea

Pe aceeaşi temă:

Impact bicicletă-RATB: cum te lupţi cu un mastodont?

9 replies on “Biciclist accidentat din cauza unui şofer incompetent”

O simpla portiera n-ar fi cauzat un accident asa grav la o alta masina, dar daca ar fi facut brusc stanga in fata unei alte masini fara sa se asigure spulberand masina aia si ranind soferul cum a ranit acel biciclist, ma intreb, aceeasi pedeapsa ar fi primit ?

Mulți nu se asigura cand deschid portiera, dar si mai multi deschid portiera zicand ca e doar un biciclist…poate sa ocoleasca.

Mi s-a deschis de multe ori portiera in fata…am oprit, m-am uitat la sofer, am dat din cap si am mers mai departe.

soferii sunt atenti mai ales la obiecte mari si zgomotoase gen masini, un biciclist nu le atrage atentia …

daca nu sunt in stare sa observe motoarele, care sunt destul de zgomotoase, cum sa observe o bicicleta? nemultumirea soferului vinovat a fost ca fotografiam locul accidentului si puneam intrebari despre cele intamplate, insa a fost nevoit sa se abtina cand i-a spus un militian de la rutiera ca am tot dreptul sa fiu acolo.

A, deci era un ghiolban clasic, tipic şoferilor din acest superb oraş. Pentru ei există sprayurile iritante.

Mulţumim pentru poze!

Da.. un taran… pentru ca astia sunt taranii, nu cei care vin din mai stiu eu ce sat. Legat de poze… intotdeauna cu placere. Pastram legatura daca mai surprind ceva interesant.

am patit-o si eu,la Apaca,chiar inainte de intersectie….Din pacate,la noi sunt destul ‘bizoni” in trafic,inca

Sper ca omul respectiv sa fie OK si sa se faca bine. Din pacate sunt multi soferi/soferite foarte foarte neatenti la ce se intampla in trafic in mai putin de un metru de ei. Asta este…
Sa azuzim de bine.

Comments are closed.