Un biciclist (cu vîrsta de aproximativ 47 de ani) a fost accidentat grav în 29 iunie, în jurul orei 18, pe Şos. Olteniţei, din cauza unui şofer neatent care a deschis portiera fără a se asigura privind în oglinda retrovizoare.

Accidentul s-a produs în zona staţiei de metrou Brîncoveanu. Din automobilul parcat pe marginea străzii a ieşit şoferul care a deschis portiera fără să se asigure. Biciclistul a fost acroşat de uşă şi a fost aruncat spre roţile din spate ale unui autobuz care circula pe acelaşi sens. De la autobuz, biciclistul a ajuns înapoi la maşină şi a aterizat pe capotă. Bicicleta a ajuns în faţa automobilului.

Echipa SMURD a acordat asistenţă medicală victimei timp de 45 de minute. Biciclistul a suferit o contuzie la umărul stîng şi are un picior luxat şi cîteva coaste fisurate. Biciclistul nu purta cască de protecţie, ci doar o şapcă. El a fost transportat acasă de către soţia sa.

Şoferul a fost amendat de Poliţia rutieră şi i-au fost acordate puncte de penalizare din cauză că nu s-a asigurat cînd a deschis portiera.

Foto: Dan Oancea

Pe aceeaşi temă:

Impact bicicletă-RATB: cum te lupţi cu un mastodont?