Categories
Evenimente

Este momentul pentru Ciclofest, primul festival dedicat bicicletei

Filme, muzică, desen, happening-uri, polo. Toate vor fi la Ciclofest, în acest weekend. Programul s-a definitivat şi Atelierul de producţie vă aşteaptă.

Va fi în 3, 4 şi 5 iunie, la Atelierul de producţie. Ciclofest constă într-un program dens care se învîrte în jurul bicicletei.

Timp de trei zile, Atelierul de Producție se va transforma într-un spaţiu unde artişti contemporani vor construi în direct, în faţa publicului, sculpturi create din părţi de biciclete.

Decorul este întregit de o expoziție de biciclete personalizate. Pentru prima ediţie de Ciclofest, va fi realizată prima bicicletă “cu etaj” din Bucureşti, chiar în timpul festivalului, de sculptorul Cătălin Oancea şi mecanicul Ionuț Leontie.

O altă premieră pentru spațiul bucureştean este bike polo, un joc velo urban care face valuri în marile capitale ale lumii de vreun deceniu.

Pentru ca totul să fie documentat şi să se păstreze, pe tot parcursul festivalului, fotograful Cristian Vladoaica va încerca să capteze povestea bicicliştilor şi bicicletelor care participă la Ciclofest într-un singur cadru – un Puor-Trait.

În 4 iunie, vor fi proiectate cîteva scurt-metraje (printre care Bikewswing cu Andrei Gruia şi Hoţ de biciclete în Bucureşti) şi filmul Auto*mat.

Serile și nopțile festivalului sunt rezervate petrecerilor și concertelor.

Intrarea este liberă, detaliile sunt pe www.ciclofest.ro.