Categories
Fun

SUA: O biciclistă, certată de poliţie pentru că pedala în fustă

SUA reprezintă ţara libertăţii, în care moravurile sunt apărate cu stricteţe de poliţie. Deci, fără bulănaşe descoperite cînd pedalaţi acolo, fetelor!

ACTUALIZARE

Social media se pun în mişcare şi în 16 iunie va avea loc o plimbare de protest, pe biciclete, a fetelor îmbrăcate în fuste scurte. Detalii pe Facebook.

Tînăra oprită de poliţie este directoare de marketing la VANMOOF. Oare ştirea a fost inventată cu scopul de a atrage atenţia asupra acestei mărci de biciclete?

Jasmijn Rijcken, o olandeză de 31 de ani care pedala în New York, a rămas consternată cînd poliţistul a oprit-o din cauză că pedala îmbrăcată în fustă.

Poliţistul american i-a explicat tinerei că expunerea picioarelor ei sexy îi distrage pe şoferi şi astfel poate produce acceidente rutiere. El i-a sugerat să pedaleze în New York îmbrăcată în pantaloni.

Jasmijn s-a dus la hotel şi s-a schimbat, pentru a fi în şa conform standardelor din metropola americană.

Este clar, în New York nu s-ar putea organiza un Skirtbike… Şi un lucru nu înţeleg eu: de ce burka nu e văzută bine în SUA? În fond, acoperă nu numai picioarele, ci întregul corp şi chiar bicicleta!

Un grup pe Facebook încearcă să adune oameni care sunt alături de Jasmijn şi care doresc ca femeile să poată pedala îmbrăcate firesc.

Sursa: The Globe and Mail

Foto: Ţinuta incendiară a tinerei (Facebook)