Categories
De toate

Los Angeles: o lege nouă îi protejează mai bine pe biciclişti

Acum, bicicliştii din Los Angeles îi pot da în judecată mai repede pe automobiliştii şi motocicliştii care-i agresează verbal sau fizic în trafic şi pot cere mai mulţi bani drept compensaţii.

Consiliul local din Los Angeles a adoptat în premieră o lege care intenţionează să-i protejeze mai bine pe bicicliştii care se simt hărţuiţi în trafic.

Acum, este ilegal ca şoferii şi motocicliştii să-i agreseze verbal şi fizic pe biciclişti. Dacă se simt lezaţi, aceştia din urmă îi pot da în judecată pe “motorişti” în instanţa civilă.

Adoptarea legii a venit la o zi după ce un biciclist de 63 de ani a fost accidentat mortal de un automobilist, în centrul oraşului.

Numărul bicicliştilor este în creştere în Los Angeles. De multe ori, automobiliştii i-au acuzat pe biciclişti că ignoră regulile de circulaţie, iar bicicliştii consideră că sunt trataţi de şoferi ca nişte cetăţeni de mîna a doua.

Sursa: LA Times

Foto: Shutterstock

One reply on “Los Angeles: o lege nouă îi protejează mai bine pe biciclişti”

La prima vedere, nu e mare brânză. Dar este o realizare significantă pentru ciclişti din Los Angeles. Aceasta lege nu va ajuta cu un caz penal, dar un proces civil o să-i rupe la buzunar.

Comments are closed.