Românii au prins gustul luxului pe două roţi

Capital

Mai exact, în 2010, s-au vândut în România biciclete care costau și peste 8.000 de euro, dar și de 6.000 – 4.000 de euro, prețuri la care se puteau achiziționa lejer mașini second-hand precum Volkswagen Polo, Opel Astra (an de fabricație 2006) sau Citroën C1 (versiunea 2008).  România pare mai degrabă sensibilă la modă şi la ce spun cei din jur decât la utilitatea unui produs.

Potrivit celor din industrie, piața bicicletelor crește de la an la an, pentru că fenomenul se amplifică foarte repede, se deschid magazine în țară, iar celor deja existente le crește numărul de clienți. „Sunt importatori care au crescut și cu 50% în 2010, deși își făcuseră planul să vândă doar un anumit număr de biciclete“, dezvăluie Culda.

Are nevoie de o bicicletă ca să-şi întreţină familia

Libertatea

Nu mi-e ruşine de muncă şi la 34 de ani fac orice pentru a câştiga un ban în plus. Am de întreţinut o soţie şi un băieţel de 5 ani, aşa că atunci când sunt concerte, nunţi sau diverse evenimente, merg în zonele respective şi adun dozele de suc, din aluminiu. Le strâng în saci şi le duc la un centru de reciclare, unde iau 2,5 lei pe kilogram. De curând însă, mi-a fost furată bicicleta şi nu mai am cum să ajung rapid în zonele unde sunt evenimente.

Satu Mare – Au demarat lucrarile la pista de biciclete de langa digul Somesului

Informaţia zilei

Lungimea pistei pe teritoriul roman va avea 18 kilometri si 22 kilometri pe partea maghiara. Pe malul stang vor fi realizati 16,8 kilometri de pista iar pe malul drept alti 1,2 kilometri. Pista va trece prin comuna Vetis pe o lungime de 8,5 kilometri.

Valoarea totala a proiectului este de 5.633.562 euro din care 45.631 euro reprezinta contributia proprie a partenerilor.

In urma organizarii licitatiilor, partea romana a lucrarii a fost data spre executie firmelor SC Samcif si SC Vakond, colaboratori mai vechi ai primariei.

Moldova are pelerini pe biciclete

Evenimentul zilei

Oferta este prin programul de turism ecumenic „Pelerin în Bucovina”, al cărui start s-a dat ieri în Stephansplatz (Piaţa Sfântul Ştefan) din centrul capitalei austriece, anunță Agerpres.

Un grup de şapte ciclişti, printre care şi o femeie, va parcurge în opt zile traseul Viena – Bratislava – Budapesta – Szolnok – Oradea – Cluj cu destinaţia finală Putna. Intrarea în județul Suceava va avea loc pe 23 iulie, prin Pasul Tihuța.

Pegas revine în forţă

Mbike

Pegas… Un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Putine copilarii nu au fost legate de acest vehicul splendid care si-a facut in loc in folclorul urban. Cel putin o poveste memorabila din viata fiecaruia e legata de Pegas. Dar, in valul tranzitiei, brand-ul nostru nu a reusit sa se mentina la suprafata. Asta pana cand Andrei Botescu si echipa sa i-au aruncat un colac de salvare si l-au adus la liman. Astfel, Atelierele Pegas au fost fondate. Si odata cu ele speram ca a inceput un nou capitol al legendei cu un cal inaripat ca sigla.

Pasionatii de ciclism au trei trasee marcate cu „C” in jurul Baii Mari

Emaramureş

Un mic marcaj prezent in mai multe zone ale municipiului Baia Mare, dar si in imprejurimile urbei trebuie luat in considerare de soferi de azi inainte. “C”-ul de pe copaci ori ziduri va semnala prezenta biciclistilor in zona, deoarece este semnul care marcheaza traseele de cicloturism inaugurate in aceasta dimineata, 16 iulie, si a caror lungime este de aproape 100 de kilometri. Traseele sunt marcate cu vopsea si sunt permanente, iar acestea pot fi parcurse nu doar de catre biciclisti, ci si de catre pasionatii de drumetii montane. Ideea unui astfel de proiect a fost lansata de catre Maramures Info Turism, in colaborare cu Clubul Sportiv “Starteam” Baia Mare si cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Baia Mare.

Foto: Mbike

Notă: Acest articol n-ar fi fost posibil fără căutările realizate cu Zelist Monitor.