Sâmbătă, pe 16 iulie, într-un cadru natural aparte – Lacul Sfânta Ana și împrejurimile – a avut loc cea de a doua ediție Saint Ana Lake Exterra Triathlon. Ne-am prezentat și noi la start cu două echipe de la Smart Atletic, puse pe fapte mari. Multă lumea bună, vremea excelentă, de două ori mai mulți participanți față de anul trecut (250).

Concursul a fost pe 2 categorii de distanță: triatlon individual – 900m înot, 23km bicicletă, 6.2km alergare și triatlon ștafetă – 900m înot, 33km bicicletă, 10km alergare.

Echipele Smart Atletic

Andra (înot), eu (bicicletă), Laura (alergare) și Ionuț (înot), Andrei (bicicletă), Melek (alergare). În cea de a doua echipă, Andrei a fost la primul lui concurs și s-a urcat pe bicicletă după 3 ani în care doar le-a admirat pe stradă.

Distracția

Proba de înot a decurs foarte bine – mai mare plăcerea să faci înotul în Lacul Sfânta Ana. Andra mi-a predat ștafeta după 18 minute de la start și am plecat pe traseul de bicicletă. Pentru că am fost complet neechipat (doar cu bicicleta cheală) și am avut norocul să fac pană după primii 10 km, toată cursa s-a transformat într-un eșec și chin. Mulțumită lui Adrian care mi-a dat camera lui de rezervă am reparat prima pană. M-a ținut 6 km, după care o nouă pană – snake bite a pus capac. Adrian a făcut și el pană, terminând pe lângă. Mi-a dat un concurent o cameră, dar a fost în zadar. Am terminat cursa după aproape 4 ore jumate, făcând 18 km pe lângă bicicletă și cu ea în spate. Am ajuns epuizat la finiș, iar Laura a plecat mai departe în alergare. A făcut cei 10km în fix 1 oră. Este o performanță deosebită.

Cea de a doua ștafetă a făcut o figură frumoasă, Andrei terminând cu bine proba de bicicletă (cu 30 minute înaintea mea). Locul 10 la Ștafetă mixt (din 17). Ionuț a scos 22 de minute la înot și Melek 1:19. Ștafeta mea se pare că nu a fost înregistrată, din ceva motive cu cipurile. Totuși…nu am terminat pe ultimul loc. Am aflat ulterior că fetele ne-au dat dispăruți și organizatorii au început să ne caute cu ATV-urile.

Vezi rezultatele parțiale.

A fost un concurs foarte greu, dar o atmosferă de nota 10: traseu, spectatori (mulțumim susținătorilor noștri din Brașov, care ne-au dat de mâncare). Eu le mulțumesc în mod special Andrei și Laurei pentru echipa minunată pe care am făcut-o. Îmi pare rău pentru eșecul personal. Și sigur…îi felicit pe Ionuț, Andrei și Melek :) (acuma să nu vi se urce la cap, da?), pe toți concurenții și oamenii care au făcut posibilă cea de a doua ediție a triatlonul de la Sfânta Ana.