Categories
Plimbări Poveşti

Pedalează cu Alex, ca să simţi viaţa

Alex Tache nu merge pe tricicleta recumbent ca să fie cool, ci pentru că altfel nu ar putea pedala. Citeşte povestea lui şi vino în 3 septembrie la plimbarea organizată de el în Bucureşti.

Îl ştiţi pe Alex Tache de la plimbările noastre de grup. Poate credeţi despre el că este un puşti cool, cu o bicicletă interesantă, care filmează de la nivelul roţilor. Dar nu ştiţi unele lucruri despre el…

Alex organizează o plimbare în grup cu bicicleta în 3 septembrie, alături de Fundaţia Copii în Dificultate. Întîlnirea este la 17.00, la intrarea Charles de Gaulle în parcul Herăstrău. Găsiţi detalii despre eveniment pe Facebook.

Alex nu este un puşti, va face 20 de ani peste cîteva luni. Din 2004, viaţa i s-a schimbat, după cum povesteşte pe site-ul CuAlex.ro:

In Decembrie 2004 eram prea slabit sa mai pot face activitati normale, iar in Ianuarie 2005 deja nu mai puteam iesi din camera si am ramas la pat pana in Aprilie 2008. Acei ani au fost destul de grei, dar am lasat trecutul deoparte si m-am concentrat pe viitor.

Alex mi-a vorbit în termeni optimişti despre experienţa lui. M-a intrigat faptul că este atît de senin faţă de acel eveniment nedorit de acum 7 ani. Băiatul mi-a explicat de unde vine atitudinea lui:

Viaţa mi s-a schimbat radical în bine de atunci. Desi s-au întîmplat multe lucruri neplăcute, păstrez doar ce mă va ajuta în viaţă. Este cel mai mare beneficiu. Am trecut prin multe, dar am lăsat deoparte ceea ce a fost rău şi am păstrat ce o să-mi fie de folos în viaţă.

Tricicleta lui Alex

Tricicleta lui Alex Tache este una specială, pe care şi-o dorea de mult. Cu ajutorul unor oameni cu experienţă în strîngerea de fonduri, el a făcut rost de cei 2.300 de euro cît costă tricicleta recumbent pe care o foloseşte în prezent în Bucureşti.

El mergea cu bicicleta şi înainte în Capitală. Mergea şi la şcoală, deşi aceasta era doar la o distanţă de o staţie de autobuz.

Mi-a plăcut ideea încă de atunci cînd nici nu-mi stătea gîndul la ieşit din casă. Dar am ştiut că o să-mi schimbe ritmul şi stilul de viaţă. Plus că trebuie să refac musculatura.

Alex consideră că există cît de cît condiţii de pedalare în Bucureşti, dar el nu poate urca pe benzile de ghidaj pe trotuar cu tricicleta sa. Nu mai merge neînsoţit prin Capitală, din cauza semenilor cu probleme comportamentale:

Pentru că reacţiile variază de la “Ce mişto e!” la “Hai să-i dăm în cap”, merg insoţit prin Bucureşti. Am străbătut mare parte din oraş.

Cu siguranţă sunt mulţi tineri în aceeaşi situaţie ca Alex Tache. El are cîteva sfaturi simple pentru aceştia:

Să ţintească sus şi să ţină minte că sunt o persoană, nu o boală. Vreau să vadă toată lumea că, indiferent de situaţia în care eşti, dacă îţi doresti, reuşeşti să faci tot ce face un om normal.

Fiţi alături de Alex în 3 septembrie, la scurta plimbare prin Bucureşti, ca să vedeţi puţin altfel oraşul şi pentru a-l cunoaşte mai bine pe acest luptător pe două roţi!