Despre cum a fost la ediţiile anterioare puteţi citi pe acest site. În 2011, sărbătoarea respectată în zeci de oraşe europene este ceva mai complexă în Bucureşti.

Prin grija şi efortul Clubului bicicliştilor şi a cîtorva entuziaşti, 22 septembrie va fi o zi plină pentru iubitorii sporturilor în aer liber şi al bicicliştilor.

Iată suita de activităţi:

1. Fotbal, tenis cu piciorul, volei, badminton, rugby, baseball

De la ora 16, parcul Izvor va fi plin de aceste activităţi. Doritorii şi cei care vor să privească sunt aşteptaţi pe aleea principală şi în jurul ei.

2. Tura ciclistă

De la ora 19, sunt aşteptaţi la statui bicicliştii, ca în fiecare an. Se va pleca pe acest traseu la ora 20.

Sperăm să fie o zi în care cît mai mulţi automobilişti să lase acasă conservele metalice măcar pentru cîteva ore şi să dea la pedale alături de cei care au dorit ca în 22 septembrie să apară şi Bucureştiul pe harta capitalelor europene (şi nu numai europene). În 2011, se împlinesc 10 ani de cînd a fost pornită această acţiune.

Încă mai puteţi confirma prezenţa pe Facebook.

Şi de aia zic: pentru ca masa bicicliştilor să crească în frumoasa noastră capitală, este nevoie de evenimente concrete, asemeni celor care se vor întîmpla în 22 septembrie. Dacă mai aveţi puţin răgaz, citiţi şi despre proiectul Pedala urbană, depus spre finanţare de Bicla.ro la Raiffeisen Comunităţi. Avem nevoie de voturi pentru a primi banii cu ajutorul cărora vom pune în aplicare acest proiect, spre beneficiul bucureştenilor. Mulţumim şi ne vedem în 22 septembrie!