Situaţie interesantă acum două zile: am oprit cu bicicleta la semafor, alături de un scuter pe care erau doi băieţi. Pe strada principală trece un bărbat pedalînd la Recicleta. Băieţii de pe scuter îl urmăresc curioşi cu privirea. Eu le explic că este un serviciu prin care se adună hîrtia pentru reciclare. Băieţii mă aprobă dînd din cap şi continuă să privească ciudata bicicletă care are o cutie metalică în spate.

În prezent, Recicleta colectează deşeuri de hârtie din clădirile de birouri aflate în zonele Aviatorilor, Dorobanţi, Floreasca, Aurel Vlaicu şi Primăverii. Începând cu luna octombrie, zona de acoperire Recicleta se extinde şi în zonele Victoriei, Kiseleff, 1 Mai, Piaţa Presei şi Mărăşti.

În cei doi ani de la înfiinţare, ViitorPlus a reuşit să atragă în programul Recicleta peste 150 de companii, să colecteze 70.000 de kilograme de deşeuri din hârtie şi să salveze de la tăiere peste 1050 de copaci.

Companiile care au sedii în zonele de colectare a deşeurilor se pot înscrie gratuit în program, printr-un e-mail la recicleta@viitorplus.ro. În perioada septembrie – octombrie 2011, Recicleta va susţine o serie de activităţi de unde puteti afla mai multe informaţii despre cum funcţionează programul – va fi prezentă în cadrul evenimentului Bucharest International Marathon, pe data de 9 octombrie şi va organiza, sub umbrela sloganului Întalneşte super-eroii Recicleta , 4 evenimente dedicate colectării hârtiei în parcul Herăstrău – intrarea Charles De Gaulle, în zilele de 2, 16, 23 şi 30 octombrie 2011.

Detalii despre proiect pe site-ul oficial.

Foto: Viitor Plus