Categories
Bicle

Pegas pentru mic şi mare

În vara şi toamna lui 1986, magazinele de stat aveau 10 modele de Pegas în ofertă, pentru adulţi şi copii, la preţuri accesibile, dar nu foarte mici.

Deoarece bicicleta este tot mai răspîndită pe străzi, raioanele magazinelor de stat vă oferă o gamă largă de biciclete Pegas accesibile.

Nu, nu este o reclamă scrisă în limba de lemn, ci o reclamă din 1986, din sezonul vară-toamnă, din suplimentul publicitar Realitatea Ilustrată (Almanahul enciclopedic “Contemporanul”)

În ofertă există nouă modele, cu preţuri între 1.615 şi 1.920 de lei: cu cadru pentru femei şi bărbaţi, pentru băieţi şi fete. Modelul Practic are cadru pliabil. Toate au frînă de tip “cleşte” (azi s-ar numi frînă în V), clopoţel, pompă, trusă de scule, apărătoare de lanţ, catadioptrii “şi altele”.

În finalul paginii publicitare, se aminteşte ergociclul Pedalux 3. Este o bicicletă medicinală, pentru pregătire sportivă, menţinerea condiţiei fizice şi sănătăţii, la numai 1.350 de lei.

5 replies on “Pegas pentru mic şi mare”

Părinţii mi-au luat un Practic cînd am intrat la liceu. Ţin minte că s-au împrumutat de la vecini, că doar promiseseră…

“Toate au frînă de tip “cleşte” (azi s-ar numi frînă în V)” – Bicicletele Pegas nu aveau ce numim azi frane in V sau V-brake. Aveau, din cate imi amintesc, un sistem de tip “caliper brakes” care are, ce-i drept, in comun cu V-brake-ul actual faptul ca functioneaza cu saboti care franeaza pe janta si sunt actionate de cablu, dar mecanismul este diferit ;)

Salutare! O mica rectificare: frana in V este complet diferita de frana cleste. Mai exista si in ziua de astazi frana in cleste, nu a disparut. :)

Adi şi Dragoş, mulţumesc pentru corectare. Nu sunt un tip tehnic în materie de biciclete, dar îmi amintesc acum că sunt două sisteme diferite.

Comments are closed.