Categories
Revista presei

Din blogosferă: cu bicicleta spre facultate, poluare pe două roți, doi ani în șa

Primele articole din blogosferă pe 2012 despre bicicletă sunt cu promisiuni, sinteze, metafore și dorințe. Începem anul în forță.

Pentru că am fost copii cuminți, ni s-a prelungit abonamentul gratuit la Zelist Monitor. Mulțam, Treeworks! Iată tarifele, pentru cei interesați de acest serviciu (de altfel unul foarte bun, așa cum am mai spus).

Cu ajutorul serviciului de monitorizare, vă pot oferi o sinteză a primelor articole de pe bloguri pe 2012.

Rezolutii 2012

Manafu

Cred ca “a face sport” e una din cele mai vechi rezolutii din lista mea. Am incercat anul asta sa merg la sala de mai multe ori. Am reusit pentru cateva luni. Voi relua obiceiul, insa in plus, chiar vreau sa ajung la schi, sa incep sa joc baschet si sa merg mai mult cu bicicleta.

Primul seminar din 2012

Cenușăreasa

M-am îmbrăcat în grabă, am înfulecat un biscuit și am luat o gură de lapte cald. Tatăl meu, glumeț din fire, mă întreabă dacă vreau să mă ducă, la gară, cu bicicleta, convins fiind că voi refuza, dar, ce să vezi, am spus un ”DA!” scurt și am încălecat portbagajul.

La ora 5:45 părul îmi flutura în bătaia vântului de dimineață. Deși era luna ianuarie, aerul era foarte cald. Priveam cerul plin de stele și visam. Nu adormisem pentru că îmi era frică să nu cad. M-am trezit când tata a întrat într-o groapă. Am țipat, dar nu m-am dat jos.La ora 6:00 îmi luasem și bilet și așteptam trenul. Am fost atât de rapidă!

Tu poti reduce poluarea…

Clubul bicicliștilor

… in marile aglomerari urbane. Cum? Foarte simplu. Cand trebuie sa ajungi de la punctul A la B in oras, poti folosi lejer mijloacele de transport in comun (obligat de conditiile atmosferice neprielnice) sau bicicleta – cel mai placut mod de deplasare. Iata cat spatiu dintr-o strada ocupa 60 de oameni ce folosesc autoturismele personale, cu autobuzul sau cu biclele. Acum constientizati cauza aglomeratiei infecte din fiecare dimineata, in Capitala? ;)

new year … old bike

Bikeblog București

am terminat anul trecut pe bicicleta … l-am inceput pe asta nou tot pe bicicleta asa ca pot sa fiu sigur ca bicicleta o sa fie o prezenta constanta si in 2012 :) … e cam singura certitudine pe care o am pentru anul asta mult asteptat :D … sper sa merg chiar mai mult decat anii trecuti … si mai ales sa reusesc sa plec mai des la ture mai lungi … momentan ma concentrez pe ture de 2-3 zile ca e mai simplu cu logistica …. aaa si mai sper din tot sufletul sa avem anul asta o revolutie globala cum nu s-a mai vazut pe planeta pamant … dar asta e alta poveste :D

Biciclistii pot fi mai expusi la poluare decat alte forme de transport

Gabriel Solomon

Îmi place să folosesc bicicleta pentru a mă deplasa prin oraş şi cu siguranţă nu o să renunţ din acest motiv, dar trebuie să recunosc că nu e deloc plăcut să inhalezi fumul de la maşini sau şi mai rău de la un autobuz. Asta ar fi o primă recomandare, să încercaţi să alegeţi rute care ocolesc zonele cu trafic auto ridicat. Personal, îmi place să o iau printre blocuri, chiar dacă nu ştiu traseul, îmi antrenez spiritul de orientare.

Dacă, din păcate, nu ai cum să ocoleşti zonele aglomerate şi nici nu poţi alege alte ore mai libere, încearcă cel puţin să eviţi zonele cu trasee ale autobuzelor sau să stai fix în spatele unei maşini/autobuz.

doi ani pe bicicletă

Friendly Mountain

cu juma’ de oră înainte de miezul nopții, mi-am sărutat iubita, prietenii, am băut o țuică, mi-am pus harnașamentul video pe bicicletă, am mai băut o țuică, apoi am plecat în oraș. ce m-a mânat în luptă, încă nu pot spune, ce-a ieșit de aici, asta se poate vedea mai jos.

două lucruri de reținut din experiența asta.

primul, mai tehnic, un acumulator foto se poate stinge brusc în momentul în care e scos la frig. practic, degeaba mi-am montat camera pe bicicletă, după mai puțin de un minut acumulatorul bătea pe roșu. plecasem cu el încărcat pe jumătate. am avut nororc de săpuniera din buzunar. un sfat de ținut minte de către fotografii începători sau veșnic începători, ca mine.

Notă: Acest articol n-ar fi fost posibil fără căutările realizate cu Zelist Monitor.