Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

Pistele desenate pe stradă încurajează pedalarea

Posted on 11 January 2012 de

ACTUALIZARE

Alex Tache a filmat pista de pe Strada Buzești. Clipul e mai jos în text.

Există două curente în ceea ce privește folosirea bicicletei în New York:

  1. Comunitatea bicicliștilor are un loc aparte, este respectată, organizează activități prin care încurajează locuitorii metropolei să dea la pedale.
  2. Presa tabloidă care vrea să scoată știri senzaționale din piatră seacă și care arată că sunt tot mai multe accidente în care sunt implicați bicicliști.

La mijloc se află pistele desenate pe străzi. Iată însă că s-a demonstrat că acele linii și simbolurile de pe piste încurajează locuitorii orașului să ia bicicleta de coarne și scad riscul de accidente.

American Journal of Public Health publică un studiu în care sunt prezentate rezultatele experimentului. Acesta a comparat evenimentele rutiere de pe străzile fără piste desenate cu cele de pe străzile cu piste pentru bicicliști, în perioada 1996 – 2006.

De exemplu, o pistă protejată de pe 8th Avenue din Manhattan a redus accidentele cu 35%. Un alt studiu, realizat de Departamentul de Transport, arată că accidentele serioase au scăzut cu 40%.

Pista noastră de pe Buzești va aduce vreo schimbare sau va fi o simplă parcare publică gratuită pentru automobile?

Iată pista, filmată de Alex Tache:

Sursa și detalii: Streets Blog
Foto: NY Times, Streets Blog

Categorized De toate

Tag-uri: , ,

2 Responses to “Pistele desenate pe stradă încurajează pedalarea”

  1. asa se intampla in toate orasele civilizate, nu numai in NY. In Amsterdam exista pista cu semafoare si tot ce vrei, cu trecere de pietoni


Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro