Categories
De toate

Se îngroașă “gluma” la CFR

Pînă acum, aflam informații de la CFR privind transportul bicicletelor din auzite, prin zvonuri, de pe bloguri. Acum site-ul oficial conține aceste informații.

Noul an aduce schimbări pe site-ul CFR Călători. Dacă pînă acum trebuia să ghicim în ce trenuri și în ce condiții putem transporta bicicletele, acum CFR oferă unele informații pe site-ul oficial.

Rubrica specială nu are link pe prima pagină a site-ului CFR Călători (bănuiesc că va trebui să mai treacă vreo doi ani pînă se va întîmpla asta), dar o găsim la… Întrebări frecvente. Informațiile se referă la transportul bicicletelor demontabile și nedemontabile și al schiurilor.

Pe de altă parte, noul mers al trenurilor cuprinde trenurile care pot transporta biciclete, în dreptul cărora se află un simbol sugestiv, alături de celelalte privind clasa, vagonul-restaurant, cușeta sau vagonul de dormit.

Iată cîteva sugestii pentru compania de transport feroviar:

  • să facă mai vizibilă rubrica privind informațiile speciale, atît pe site-ul principal, cît și în mersul trenurilor
  • să deruleze o campanie în presă privind posibilitatea de a-ți lua bicicleta cu CFR-ul
  • să existe cel puțin un tren capabil de velotransport pe fiecare traseu
  • să manifeste o mai mare deschidere față de întrebările și cererile bicicliștilor și ale clienților în general

Important este că mergem înainte, nu dăm înapoi. Dacă aceste schimbări s-ar produce mai rapid, o frumoasă țară am avea!

9 replies on “Se îngroașă “gluma” la CFR”

Simbolurile respective erau afisate si pana acum. Iar conditiile de transport erau aceleasi: vagoane speciale sau cu spatiu interior suficient de mare. Singura modificare pare sa fie, intr-adevar, obligativitatea biletului pentru vagoanele speciale, ceea ce mi se pare oricum de bun simt. O schimbare cu adevarat importanta ar fi ca pe fiecare magistrala sa fie macar 1-2 perechi de trenuri cu vagoane speciale.

Atunci noutatea ar fi că sunt mai multe trenuri cu acest simbol acum, deși în pagina informativă apar puține.

Simbolul exista de la lansarea serviciului (stiu asta pentru ca foarte multe trenuri de Sibiu au aceste vagoane atasate si pentru ca circul cu ele) asa ca nu mai usor cu rautatile.

Daca vrei sa fii rautacios, spune ca daca iti cumperi online bilet nu poti sa alegi vagonul pentru biciclete (pentru ca nu stii unde este) si nici nu poti plati taxa pentru bicicleta).

Eu inca astept un raspuns la sesizarea mea privind prizele din trenuri. De ce nu putem sti inainte de a ne lua bilet la un anume tren daca are sau nu prize si in ce vagoane?

Pentru că CFR-ul are o abordare exploratorie a călătoriei. Un tren misterios, cu dotări ascunse sau fără. Norocul joacă un rol important. Astfel, călătoria e mai interesantă, mai stimulantă.

Pe cand nu se platea taxa la vagoanele speciale, inainte sa cumpar biletul online dadeam telefon la info CFR si intrebam care este vagonul. Asa mai scapam si de surprize (uneori vagonul special nu exista).

eu i-am intrebat ceva asemanator acum 2 saptamani si mi-au raspuns ca compunerea poate diferi in functie de zile , astfel incat se pot schimba vagoanele, si ce scrie pe site s-ar putea sa nu corespunda cu realitatea. (ca intrebase cineva cu prizele )

Comments are closed.