Bicicleta din bambus este deja banală. Am văzut una ultima oară într-o vitrină a unui magazin de biciclete din Copenhaga. Culmea, nu era un magazin de bicicleta și asta e problema: prin Europa, bicicleta din bambus este o raritate și este doar un element care adaugă ceva la efectul de cool. Prin alte părți, ea chiar ajută oamenii în mod concret.

Bicicleta din fibre nu poate avea soarta celei din bambus. Acum este abia afișată la show-uri de design, oare în viitor poate o vom găsi în magazine? Artistul brazilian Jarbas Lopes a creat o bicicletă din fibre țesute. Seria Cicloviaérea este o incarnare a unui mijloc de transport combinat cu un obiect al dorinței.

Singurele elemente vizibile sunt lanțul, cîteva șuruburi și cauciucurile.

Dacă Lopes s-a gîndit la partea estetică, Philip Crewe a avut în minte partea funcțională. În mod normal, bicicletele pliabile sunt mai mici și trebuie să faci unele compromisuri la accesorii. Crewe a dorit să creeze o bicicletă pliabilă care să fie la fel de mare ca una normală. Bicicleta lui este ușor de transportat cînd este pliată și poate fi luată în transportul în comun.


Într-un articol recent, Guardian se întreabă dacă o pliabilă poate fi și frumoasă, nu numai funcțională. Pentru a se edifica, jurnalistul Peter Walker a testat o bicicletă taiwaneză Pacific iF Mode. Dacă aveți răbdare, citiți cronica integrală.

Foto: Designboom 1Designboom 2