Categories
De toate

Kickstarter: patru proiecte bicicloase

Idei legate de folosirea bicicletei apar periodic pe Kickstarter. Unele au mare succes, altele au succes relativ, unele nu o duc atît de bine. Iată cîteva proiecte în diverse stadii.

Kickstarter este site-ul unde visele pot deveni realitate. Acolo poți propune un proiect, dai detalii despre el, te folosești de puterea de convingere și, cel mai important, ceri bani pentru a-l pune în practică. Din păcate, numai cetățenii americani pot propune idei.

Idei legate de folosirea bicicletei apar periodic pe Kickstarter. Unele au mare succes, altele au succes relativ, unele nu o duc atît de bine. Iată cîteva proiecte în diverse stadii:

1. Lumina antifurt

Ideea a venit după ce un prieten al fondatorilor a fost accidentat de o mașină cînd mergea noaptea pe bicicletă. Nu era vizibil în trafic deoarece i se furase lumina de la bicicletă. The Defender este un far de bicicletă ce nu poate fi îndepărtat de pe ghidon decît cu unele speciale, care nu se găsesc în magazin. Are LED-uri ultraputernice, alimentate de 3 baterii de tip AA (100 de ore de viață).

Oamenii au cerut 18.000 de dolari pentru a porni afacerea, dar deja au strîns peste 40.000 și mai sunt 48 de zile pînă cînd se încheie strîngerea de fonduri!

2. Cel mai mic dinam fără contact

Magnic Light este atît de puternic și mic încît, la prima vedere, va părea că e o șmecherie la mijloc. Acest dinam produce lumină fără să atingă roțile și nici nu există magneți atașați de roți.

Funcționează cu orice tip de jantă, indiferent de materialul din care este fabricată aceasta. Cîmpurile magnetice sunt absorbite de acest dinam și el le transformă în energie electrică. Singura “șmecherie” este un anumit efect de frînă, neglijabil avînd în vedere ce primește biciclistul în schimb.

Proiectul a strîns pînă acum 25.000 de dolari din cei 50.000 ceruți, dar mai sunt 20 de zile pînă la încheierea campaniei.

3. Hot Bike

Mănînci tacos de pe bicicletă. Visul fondatoarei este să adapteze o bicicletă în așa fel încît să poată găti în partea din spate a vehiculului, avînd ingredientele la dispoziție în diverse recipiente.

Se va porni de la o bicicletă cargo Yuba Mundo. I se vor atașa suporturi pentru tranportarea ingredientelor și sursa de căldură. Totul se va deplia cînd bicicleta devine stand de gătit și de servit. Promotoarea ideii spune că a mai împărțit mîncare cu ajutorul bicicletei și i se pare mijlocul de transport ideal pentru a fi independent și pentru a arăta că totul este făcut cu dragoste.

Sunt șanse de reușită, deoarece s-au strîns pînă acum 4.000 de dolari din cei 5.000 ceruți și mai sunt 18 zile.

4. BikeBeFound

Un sistem antifurt și de localizare prin GPS nu are atît de mare succes ca altele. BikesBeFound ar trebui să fie incorporat în cadru, dar promotorii încă nu știu cum vor face acest lucru. Alarma se va declanșa cînd cineva va încerca să miște bicicleta. Proprietarul poate vedea unde se află bicicleta în orice moment, prin GPS.

Prețul țintă pentru produsul final este undeva sub 100 de dolari. Din păcate, nu mulți membri ai site-ului Kickstarter cred în această idee. Astfel, din cei 35.000 de dolari, numai 455 de dolari au fost donați. Mai sunt 56 de zile, dar sunt slabe șanse să fie pornită afacerea.

Voi în care dintre cele patru proiecte credeți? Ați donat deja vreo sumă vreunuia dintre ele?