Ați mai auzit despre emanciparea femeilor cu ajutorul bicicletei, dar iată că exemple există și în zilele noastre. În India, bicicletele le ajută pe fete să termine cu bine școala.

Publicația Durango Herald pornește de la povestea lui Nahid Farzana, care era nevoită să renunțe la școală deoarece transportul zilnic era prea costisitor. Guvernul i-a oferit o bicicletă și iată că ea urmează să termine liceul și să devină profesoară.

Statul Bihar a procedat astfel cu mai multe adolescente și exemplul a fost urmat și de alte state vecine. Programul a fost început în 2007. India are o rată a alfabetismului de 53%, dar femeile stau cu 20% mai prost decît bărbații.

Prin inițiative ca aceasta, fetele pot avea educația necesară obținerii unui statut social mai bun. În unele cazuri, întreaga familie folosește bicicleta primită de la stat.

Citiți întregul articol, dacă aveți puțină răbdare.

Emanciparea femeilor cu ajutorul bicicletei și inițiative precum cea a statului indian pot fi motive în plus pentru fetele din București să vină la Skirtbike în 26 mai. Nu se va pedala numai pentru eleganță, ci și pentru normalitate.

Foto: Prashant Ravi / AP