ACTUALIZARE: Cristian și Alina, aștept prin e-mail datele voastre personale și adresa de livrare, ca să le transmit la Eco-Rom.

Sigur ați mai citit cîte ceva despre campania Ai colectat? Ai câştigat! Pînă în 28 iulie, dacă duci deșeuri într-unul din punctele din orașele participante, primești un tichet răzuibil. Te înscrii în concurs chiar dacă tichetul e necîștigător și poți cîștiga la final un Ford Ka. Detalii sunt pe site-ul oficial.

Există și o componentă legată de bicicliștii urbani. Cei de la Eco-Rom au pe teren patrule de bicicliști îmbrăcați în culorile specifice „clopotelor” de reciclare. Cum te prind ei că pui deșeuri în clopotul corect, cum te premiază pe loc! Cei nouă bicicliști în galben, verde și albastru nu te vor lăsa nepremiat. Toată această activitate se va desfășura numai sîmbăta – 7, 14, 21 și 28 iulie.

Traseele pentru fiecare oraș

București

Sector 1: Bd Ion Mihalache-Bd Banu Manta-Sos Nicolae Titulescu

Sector 3: Parc Unirii, Bulevardul Unirii, Decebal

Sector 6: Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei

Iași: Bdul Alexandru cel Bun – Str. Sarmisegetuza, Sf. Gheorghe – zona Parcului, Medias – Han Greweln, după zid, centru istoric, Soseaua Sibiului, Iuliu maniu, Gravorilor si Calugareni

Brașov: Zona Racadau (Str. Muncii, Valea Cetatii), Centrul Civic

Târgu Mureș: Aleea Carpati, 7 Nov, Cornisa, Centru, Tudor, Tulcea – faleza Dunarii

Deva: Bd. 22 Decembrie, str Mihai Eminecu, Dorobanti, Dacia, Progresu

Constanta: Strada Soveja, Bdul Tomis, Bdul Aurel Vlaicu, Bdul Al.Lapusneanu

Cluj-Napoca: Hotel Sport – Parc Central – Skate Park Baritiu – Piata Mihai Viteazu – Piata Avram Iancu – Blvd Eroilor – Piata Unirii – Blvd 21 Decembrie, Zalau – B-Dul Mihai Viteazul – Str Gheorghe Doja – Str. Astrali, Str. Porolisum – Str.  C. Coposu – Str. Tudor Vladimirescu

Arad: Corneliu Coposu, Tg. Jiu – Zona 8 Mai, Gara, Autogara, Piata

Bacău: Calea Marasesti

Sistemul este deci simplu: iei 10 deșeuri la tine, încaleci bicicleta și mergi la un punct de pe traseul din orașul tău. Important este să te faci văzut de către cei nouă bicicliști colorați. Primești un tichet răzuibil. Și tichetul cîștigător și cel necîștigător poate fi înscris pe site pentru extragerea Fordului Ka.

Un alt element important al campaniei îl constituie “prietenii”. Fiecare persoană care vine cu 10 deșeuri de ambalaje și care aduce cu el cîțiva prieteni (fiecare dintre aceștia trebuie să vină cu 10 deșeuri) cîștigă astfel: prietenii cîte un tichet, iar cel care i-a adus cîștigă, pentru fiecare prieten adus, un tichet, în afară de tichetul lui. Tot sistemul este descris pe larg pe site-ul oficial.

Partea delicioasă vine acum, la final și se adresează exclusiv bicicliștilor care citesc Bicla.ro. Poți cîștiga unul din cele două kit-uri de vacanță (un termos de inox, două căni de inox, haină de ploaie, brățară reflectorizantă, materiale informative). Vezi kit-ul în fotografia de alături. Pentru a cîștiga, trebuie să răspunzi interesant și cît mai pe românește, printr-un comentariu aici, la întrebarea:

Ai aruncat vreodată într-unul dintre cele trei „clopote” colorate un obiect valoros și ți-ai dat seama de asta cînd era prea tîrziu?

Termenul este 15 iulie, ora 23:59. Succes!