Categories
De toate

Pune-ți bicicleta la hibernare

Nu toți sunt atît de vajnici încît să pedaleze iarna. Dacă decizi să nu pedalezi când e frig, este bine să o pregăteşti pentru depozitare.

Nu toți sunt atît de vajnici încît să pedaleze iarna. Dacă decizi să nu pedalezi când e frig, este bine să o pregăteşti pentru depozitare. Euroministorage propune un voucher pentru un spațiu de tip 3 la depozitul lor: plătești 39 de lei pe o lună sau 99 de lei pentru trei luni. Astfel, bicla îți este asigurată pe timpul iernii.

Depozitul Euroministorage (EMS) este supravegheat non-stop și ai acces în timpul programului, pe baza unui card personal. Sigur că tot acolo îți poți depozita motocicleta sau scuterul. Citește mai multe detalii despre condițiile de la EMS.

Dacă ții bicicleta acasă…

Mulţi dintre noi îşi ţin bicicleta pe balcon, aşezată pe roţi. Pune o bucată de covor sub ea sau un alt material textil, ca să nu aibă contact direct cu cimentul. Este bine să-i umfli roţile (dar nu foarte mult!), pentru că altfel toată greutatea se va lăsa pe jante şi acest lucru va afecta pneurile. Dacă este foarte frig în zona de depozitare, demontează roţile şi pune-le undeva în casă.

O soluţie şi mai bună ca să o protejezi şi să recuperezi din spaţiu este să o suspenzi de zid. Sunt în magazine tot felul de cârlige şi alte suporturi speciale, la preţuri accesibile. Mai poţi încerca să o aşezi cu roţile în sus şi astfel ai scăpat de orice presiune asupra pneurilor. Oricum ai aşeza-o, pune-i o husă de plastic peste ea, ca să o fereşti de praf, umezeală şi razele soarelui.

Curăţă bicicleta cu o perie mai întâi, ca să îndepărtezi urmele de grăsime şi praf. Apoi şterge-o cu o cârpă umedă. Cu ocazia asta, poţi examina îndeaproape cadrul şi celelalte componente, pentru a observa fisuri sau alte probleme. De asemenea, dacă e frig, dă cu ulei pe lanţ şi pe celelalte piese care necesită lubrifiant. Dacă temperatura e acceptabilă, nu trebuie să faci asta.