Utilizatorii dispozitiviului Apple Watch care merg cu bicicleta vor primi unele funcții concepute doar pentru ei. Anunțat în cadrul evenimentului Apple din 14 septembrie, Apple Watch va detecta când utilizatorii încep o plimbare cu bicicleta sau le vor reaminti să mai facă o sesiune de pedalare. Ceasul se va întrerupe și va relua automat sesiunea când faceți pauze în timpul călătoriei.

Apple Watch poate detecta deja o cădere (funcție disponibilă pe dispozitivele din seria 4 sau ulterioare), permițând utilizatorilor să contacteze serviciile de urgență, dacă este necesar. Apple spune că acum va adăuga detectarea căderilor de pe bicicletă. În acest caz, ceasul este capabil să simtă mișcarea și impactul care apar atunci când cineva cade de pe bicicletă, un tip diferit de mișcare față de cel în care cineva cade din picioare.

Apple Watch va înțelege acum mai bine bicicletele electrice, cu un algoritm de antrenament îmbunătățit, care calculează mai precis caloriile arse.

Apple a anunțat, de asemenea, o actualizare a serviciului său pe bază de abonament Fitness +, care va fi disponibil în 15 țări noi pe lângă cele șase originale și care adaugă antrenamente Pilates, meditații ghidate și antrenamente concepute pentru schiori și snowboarderi.

Foto: Apple