Un nou rucsac de ciclism cu airbag-uri are senzori încorporați care detectează mișcările bruște de la cădere și activează măsuri de protecție înainte de un accident. Numit Commute Air Pro 18, rucsacul se umflă în 0,02 secunde. Atunci când este purtat cu o cască, airbag-ul reduce forțele de impact și accelerația de frânare pe ciclist cu până la 80%.

Sistemul reîncărcabil și reutilizabil este controlat de un senzor care analizează poziția rucsacului și a ciclistului de 1.100 de ori pe secundă. Dacă se detectează o cădere, un declanșator electric umflă pernele de aer înainte de impact.

Fabricat din materiale reciclabile, rucsacul este conceput pentru a proteja partea superioară a corpului unui ciclist, inclusiv gâtul, umerii, clavicula și pieptul. De asemenea, are o protecție în spate care oferă suport suplimentar coloanei vertebrale în caz de accident.

Senzorul de la Commute Air Pro 18 este activat prin conectarea unei catarame magnetice electronice în jurul taliei. Dacă airbag-urile se activează, acestea pot fi repliate pentru a fi reutilizate, deși cartușul de dioxid de carbon va trebui înlocuit.

Rucsacul este și… rucsac: există suficient spațiu în interior și compartimente cu fermoar, pentru a transporta un laptop, telefon, ochelari și multe altele. Există, de asemenea, un buzunar lateral elastic pentru sticlele de apă.

Evoc Sports din Germania va pune rucsacul în vânzare anul viitor, la un preț de aprox. 900 de euro.

Foto: EVOC Sports