Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat că, în luna decembrie, va fi lansat un program de finanțare pentru administrațiile locale pentru crearea de piste de biciclete.

„Scopul nostru este să finanțăm proiecte mature, care sunt în stadiul de fezabilitate de exemplu. Vom putea finanța inclusiv proiecte care leagă două sate sau leagă zona urbană de satele învecinate„, a spus ministrul.

Barna a spus că el crede sincer că mobilitatea urbană și mobilitatea intralocalități trebuie susținută și trebuie să construim infrastructură pentru a oferi o alternativă cetățenilor.

Din păcate, sunt relativ puține proiecte din partea orașelor mari, acolo unde problemele sunt într-adevăr serioase în privința poluării aerului, dar orașele mici și comunitățile rurale deja proiectează, pregătesc piste de biciclete care vor lega comunități și care vor oferi alternativa de mobilitate.

„Putem spune că este un program test pentru că în PNRR vom avea o finanțare semnificativ mai mare la Ministerul Dezvoltării în acest sens și vrem să vedem cum se desfășoară implementarea acestor proiecte”, a spus Barna.

Lorand Fulop, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu a spus că este vorba despre un program de 500 milioane de lei, care va fi suportat din bugetul Administraţiei Fondului Pentru Mediu.

Foto: Tánczos Barna (Facebook)