Bicicletele electrice sunt toate echipate cu o baterie. Toate, cu excepția uneia: Pi-Pop, un vehicul cu două roți creat de compania franceză STEE, acumulează energia necesară funcțiilor sale de asistență din mișcările pedalelor.

Bicicletele electrice Pi-Pop arată ca orice alte biciclete de același fel, cu excepția faptului că ascund o invenție: producătorul folosește super-condensatori, o tehnologie verde care stochează energia produsă de biciclist atunci când împinge pedalele. De îndată ce apare nevoia, pe un deal, de exemplu, bicicleta poate prelua o parte din efort cu asistența electrică. Nu este nevoie să reîncărcați vreo baterie.

Bicicletele pot ajunge la viteza de 25 km/h cu asistență și au o autonomie nelimitată. Ele includ un portbagaj și aripi și au greutatea de 22 kg.

Primul lot de 20 de unități a fost construit din biciclete comerciale reciclate. O a doua producție de 100 de exemplare a fost oferită spre vânzare pe rețelele de socializare și bicicletele s-au vândut rapid.

STEE vrea acum să înființeze o linie de asamblare mai capabilă să răspundă cererii, scopul fiind să producă 1.000 de Pi-Pop pe an. Prețul unei Pi-Pop este de 2.000 de euro.

Foto: Pi-Pop