Primăria Bistrița va cumpăra două sisteme de parcări stradale pentru biciclete.

„Ne gândim la sisteme smart pentru parkingul de biciclete. Dacă avem piste, eu cred că trebuie să avem și parcări pentru biciclete ca facilități conexe. Vom cumpăra panouri publicitare și informative, în primă fază venim cu cinci bucăți. Mă refer la panourile mari, cu LED, pentru a duce modalitatea în care facem reclamă și informare, la un alt nivel. Suntem pe punctul de a încheia un acord cu Lime, pentru ca la Bistrița să avem servicii pentru trotinete electrice, așa cum există în câteva orașe mari din țară”, a anunțat primarul Ioan Turc la prezentarea proiectului de buget pentru anul în curs, când a vorbit și despre prioritățile administrației pe care o conduce.

Trotinetele și bicicletele care nu necesită parcare la suport vor ușura utilizarea opțiunilor de transport public, oferind o modalitate ușoară de deplasare la stația de plecare sau de a reveni de la stația de sosire.

Trotinetele electrice Lime reprezintă unul dintre cele mai populare și mai accesibile mijloace de transport alternativ din București. În vara anului trecut, Lime a ajuns și la Sibiu, unde primăria a avizat amplasarea în oraș a 500 de trotinete electrice.