Cercetările de la Universitatea din Surrey au descoperit că nivelul particulelor de poluare a aerului este cu 14-18% mai mare în remorcile pentru biciclete. Studiul publicat în Journal of Hazardous Materials Advances, condus de Centrul Global de Cercetare a Aerului Curat (GCARE) din Surrey, a arătat că, în călătoriile tipice spre școală sau grădiniță, concentrația medie de particule de poluare a aerului a fost semnificativ mai mare decât la înălţimea biciclistului.

Concentrații mai mari de poluare au fost observate și în perioadele de vârf ale dimineții și la semafoare.

Universitatea a făcut măsurători la peste 80 de curse școlare, care acoperă 176 km și a evaluat diferențele în concentrațiile de expunere în remorci, comparativ cu nivelul biciclistului.

Utilizarea unei remorci pentru biciclete cu husă a redus expunerea copiilor la poluanți la jumătate în timpul orelor de vârf ale dimineții.

Poluarea aerului este principala cauză de deces la copiii sub cinci ani. Cercetătorii s-au angajat deja să încerce să obțină finanțare pentru a construi o bază de date cu remorci de biciclete în funcție de diverși factori de trafic și de mediu.