ACTUALIZARE

  • Citiţi mai jos regulamentul Ciclotombolei (aşa e legea!).
  • Nu mai sunt biciclete disponibile pentru rezervare la Cicloteque.
  • Smart Atletic ne-a sprijinit în procedura de autorizare a adunării noastre.Giant va oferi 500 de cupoane de reduceri la magazinul lor de bicle şi accesorii. FDSC ne ajută cu atît de multe lucruri că nu le mai enumăr acum, dar le mulţumesc. Cicloteque oferă 60 de biciclete de închiriat la preţ redus.
  • Vom avea o tombolă cu premii simbolice după finiş.
  • Radu a creat harta traseului şi pe Bikemap. Mulţumesc!
  • Iată cîteva bannere de preluat:

Această ediţie este organizată în fraternitate cu Poliţia Română, cu autorităţile locale, cu FDSC şi face parte din ONGfest. Bogdan şi Ruxandra m-au ajutat mult la punerea la punct a detaliilor şi le mulţumesc şi pe această cale. Nu va fi chiar o plimbare nocturnă, deoarece plecarea e la ora 20, dar ne-am gîndit că astfel dăm ocazia mai multor biciclişti să ni se alăture.

Care e scopul acestei plimbări şi al celor asemenea? Să facem în aşa fel încît să le intre bine în cap autorităţilor, şoferilor, pietonilor şi bucureştenilor europeni că există biciclişti în Bucureşti şi că merită mai mult respect, pentru că ei creează prin gestul lor un mediu înconjurător mai suportabil şi decongestionează traficul împuţit al capitalei României.

Acestea fiind zise, iată detaliile practice:

Cînd şi unde

În 7 mai, ne adunăm la ora 19:45, vizavi de Tribunalul Bucureşti (între Piaţa Unirii şi Piaţa Alba Iulia). Plecăm pe traseu la ora 20.

De la Tribunalul Bucureşti, mergem la Piaţa Alba Iulia, apoi întoarcem spre Unirii, facem la stînga spre Parcul Tineretului. În parc facem o pauză şi bem apă, apoi ne întoarcem la Parcul Unirii, la scena ONGfest, unde vedem concertul cu Byron şi Lu Cozma.


View Ciclopromenada nocturnă 2010 in a larger map

Bonus

Imediat după concertul din cadrul ONGfest, e posibil să avem o tombolă cu premii.

Biciclete

Toată lumea are dreptul la o bicicletă în acea seară, aşa că mergeţi la Cicloteque pentru a închiria una la preţul special de 10 lei pe o zi.

Atenţie!

Înainte de a o lua la acest preţ, completaţi formularul de mai jos. Sunt 60 de biciclete puse deoparte pentru noi, ce pot fi luate între 10 şi 18:45. Dacă nu ajungeţi la timp, chiar dacă sunteţi pe lista de rezervări, nu mai beneficiaţi de tariful preferenţial. Trebuie să returnaţi bicicleta pînă la miezul nopţii de 7 mai, altfel veţi fi penalizaţi cu 10 lei pe oră. Dacă aveţi probleme deosebite pe traseu şi întîrziaţi cu returnarea, sunaţi la Cicloteque şi explicaţi-le ce s-a întîmplat. Bicicletele vor fi dotate pentru plimbarea de noapte şi puteţi cere vestă reflectorizantă. Puteţi rezerva biciclete prin acest formular pînă în 7 mai (ora 8) sau pînă la epuizarea celor 80 de biciclete. Voi anunţa aici măcar o dată pe zi numărul bicicletelor disponibile.

Cîteva reguli

Luminile. Chiar dacă nu ai lumini instalate pe bicicletă, montează măcar o lanternă pe ghidon, prinzînd-o cu corzi elastice. Iată aici modul de prindere. Nu strică o vestă reflectorizantă, o cască sau nişte benzi colorate pe braţe, ca să fim mai vizibili.

Vremea. Se pare că va fi frumos în acea seară, nu va ploua. Dacă eşti friguros / friguroasă, mai pune o haină pe tine. Nu vom merge însă cu viteză mare.

Zgomotul. Nu zic că nu ai voie să vorbeşti sau să cînţi pe bicicletă, dar să nu intrăm la “tulburarea liniştii publice”.

Teribilisme. Nu sunt prevăzute în programul serii, deci dacă simţi nevoia să faci trick-uri cu bicla, să te dai peste cap pe linia continuă sau să faci mişto de poliţişti, nu veni la plimbarea noastră.

Promovare

Aveţi mai sus un afiş pe care-l puteţi prelua pe site-uri şi bloguri. O să mai fac eu cîteva bannere pe diverse dimensiuni, cînd voi avea puţin răgaz. Un link spre acest articol ne-ar ajuta foarte mult.

Dacă aveţi întrebări, nelămuriri, proteste, folosiţi formularul de comentarii.

Ciclotombola ONGfest

I. Organizatorii

Asociaţia Clubul Sportiv Smart Atletic şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC)

II. Premiile oferite

20 de premii constând în Tricou ONGFest şi baton PowerBar

30 de premii constând în Şapcă ONGFest şi baton PowerBar

III. Tichetele de tombolă. Extragerea

Fiecare participant la Ciclopromenada nocturnă 2010 va primi un singur tichet de tombolă pe care trebuie să îl completeze cu toate datele cerute. Acesta se introduce în urna indicată şi extragerea se realizează vineri, 7 mai 2010 la sfârşitul evenimentului (după concertul Byron şi Lu Cozma), la scena ONGFest.

Dacă persoana extrasă nu este prezentă în momentul anunţării premiului sau nu are tichetul care să îl valideze pe acesta, extragerea se mai repetă o dată. Dacă se constată aceeaşi situaţie şi la extragerea cu nr. 2, premiul este anulat şi va fi oferit la următoarele evenimente din seria Ciclopromenadelor nocturne.