Categories
Ciclopromenada nocturnă

Ciclopromenada nocturnă 2010 – 7 mai, ora 20

Această ediţie este organizată în fraternitate cu Poliţia Română, cu autorităţile locale, cu FDSC şi face parte din ONGfest. Bogdan şi Ruxandra m-au ajutat mult la punerea la punct a detaliilor şi le mulţumesc şi pe această cale. Nu va fi chiar o plimbare nocturnă, deoarece plecarea e la ora 20, dar ne-am gîndit că astfel dăm ocazia mai multor biciclişti să ni se alăture.

ACTUALIZARE

  • Citiţi mai jos regulamentul Ciclotombolei (aşa e legea!).
  • Nu mai sunt biciclete disponibile pentru rezervare la Cicloteque.
  • Smart Atletic ne-a sprijinit în procedura de autorizare a adunării noastre.Giant va oferi 500 de cupoane de reduceri la magazinul lor de bicle şi accesorii. FDSC ne ajută cu atît de multe lucruri că nu le mai enumăr acum, dar le mulţumesc. Cicloteque oferă 60 de biciclete de închiriat la preţ redus.
  • Vom avea o tombolă cu premii simbolice după finiş.
  • Radu a creat harta traseului şi pe Bikemap. Mulţumesc!
  • Iată cîteva bannere de preluat:

Această ediţie este organizată în fraternitate cu Poliţia Română, cu autorităţile locale, cu FDSC şi face parte din ONGfest. Bogdan şi Ruxandra m-au ajutat mult la punerea la punct a detaliilor şi le mulţumesc şi pe această cale. Nu va fi chiar o plimbare nocturnă, deoarece plecarea e la ora 20, dar ne-am gîndit că astfel dăm ocazia mai multor biciclişti să ni se alăture.

Care e scopul acestei plimbări şi al celor asemenea? Să facem în aşa fel încît să le intre bine în cap autorităţilor, şoferilor, pietonilor şi bucureştenilor europeni că există biciclişti în Bucureşti şi că merită mai mult respect, pentru că ei creează prin gestul lor un mediu înconjurător mai suportabil şi decongestionează traficul împuţit al capitalei României.

Acestea fiind zise, iată detaliile practice:

Cînd şi unde

În 7 mai, ne adunăm la ora 19:45, vizavi de Tribunalul Bucureşti (între Piaţa Unirii şi Piaţa Alba Iulia). Plecăm pe traseu la ora 20.

De la Tribunalul Bucureşti, mergem la Piaţa Alba Iulia, apoi întoarcem spre Unirii, facem la stînga spre Parcul Tineretului. În parc facem o pauză şi bem apă, apoi ne întoarcem la Parcul Unirii, la scena ONGfest, unde vedem concertul cu Byron şi Lu Cozma.


View Ciclopromenada nocturnă 2010 in a larger map

Bonus

Imediat după concertul din cadrul ONGfest, e posibil să avem o tombolă cu premii.

Biciclete

Toată lumea are dreptul la o bicicletă în acea seară, aşa că mergeţi la Cicloteque pentru a închiria una la preţul special de 10 lei pe o zi.

Atenţie!

Înainte de a o lua la acest preţ, completaţi formularul de mai jos. Sunt 60 de biciclete puse deoparte pentru noi, ce pot fi luate între 10 şi 18:45. Dacă nu ajungeţi la timp, chiar dacă sunteţi pe lista de rezervări, nu mai beneficiaţi de tariful preferenţial. Trebuie să returnaţi bicicleta pînă la miezul nopţii de 7 mai, altfel veţi fi penalizaţi cu 10 lei pe oră. Dacă aveţi probleme deosebite pe traseu şi întîrziaţi cu returnarea, sunaţi la Cicloteque şi explicaţi-le ce s-a întîmplat. Bicicletele vor fi dotate pentru plimbarea de noapte şi puteţi cere vestă reflectorizantă. Puteţi rezerva biciclete prin acest formular pînă în 7 mai (ora 8) sau pînă la epuizarea celor 80 de biciclete. Voi anunţa aici măcar o dată pe zi numărul bicicletelor disponibile.

Cîteva reguli

Luminile. Chiar dacă nu ai lumini instalate pe bicicletă, montează măcar o lanternă pe ghidon, prinzînd-o cu corzi elastice. Iată aici modul de prindere. Nu strică o vestă reflectorizantă, o cască sau nişte benzi colorate pe braţe, ca să fim mai vizibili.

Vremea. Se pare că va fi frumos în acea seară, nu va ploua. Dacă eşti friguros / friguroasă, mai pune o haină pe tine. Nu vom merge însă cu viteză mare.

Zgomotul. Nu zic că nu ai voie să vorbeşti sau să cînţi pe bicicletă, dar să nu intrăm la “tulburarea liniştii publice”.

Teribilisme. Nu sunt prevăzute în programul serii, deci dacă simţi nevoia să faci trick-uri cu bicla, să te dai peste cap pe linia continuă sau să faci mişto de poliţişti, nu veni la plimbarea noastră.

Promovare

Aveţi mai sus un afiş pe care-l puteţi prelua pe site-uri şi bloguri. O să mai fac eu cîteva bannere pe diverse dimensiuni, cînd voi avea puţin răgaz. Un link spre acest articol ne-ar ajuta foarte mult.

Dacă aveţi întrebări, nelămuriri, proteste, folosiţi formularul de comentarii.

Ciclotombola ONGfest

I. Organizatorii

Asociaţia Clubul Sportiv Smart Atletic şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC)

II. Premiile oferite

20 de premii constând în Tricou ONGFest şi baton PowerBar

30 de premii constând în Şapcă ONGFest şi baton PowerBar

III. Tichetele de tombolă. Extragerea

Fiecare participant la Ciclopromenada nocturnă 2010 va primi un singur tichet de tombolă pe care trebuie să îl completeze cu toate datele cerute. Acesta se introduce în urna indicată şi extragerea se realizează vineri, 7 mai 2010 la sfârşitul evenimentului (după concertul Byron şi Lu Cozma), la scena ONGFest.

Dacă persoana extrasă nu este prezentă în momentul anunţării premiului sau nu are tichetul care să îl valideze pe acesta, extragerea se mai repetă o dată. Dacă se constată aceeaşi situaţie şi la extragerea cu nr. 2, premiul este anulat şi va fi oferit la următoarele evenimente din seria Ciclopromenadelor nocturne.

49 replies on “Ciclopromenada nocturnă 2010 – 7 mai, ora 20”

George, poti folosi bikemap.net pentru a arata ruta pe harta. Tare ma trage inima sa vin dar nu stiu daca e posibil. Succes cu noua Ciclopromenada :)

Aş folosi, dar aici merge netul foarte prost şi se încarcă greu site-ul lor. Dacă ai tu puţin timp să-l faci, ţi-aş fi recunoscător.

Deci cine aduce bicla de la Cicloteqe a doua zi plateste 120 lei, mai mult decat face ea. Defapt e o cursa pt Cicloteqe.
1 – nu e nocturna, o sa fie pe zi.
2 – e groaznic afisul
3 – o sa le intre bine în cap autorităţilor, şoferilor, pietonilor şi bucureştenilor europeni că există biciclişti în Bucureşti care merg numai pe caricaturile alea de piste.
4 – in curand o sa fie ciclo-intalnirea nocturna in punct fix si asta tot.

Succes cu actiunea, dar incearca sa scoti biciclistii pe strada, acolo unde le este locul.

Propuneri pt. viitor de discutii cu autoritatile:
1- Pe sensurile unice sa fie permisa circulatia bicicletelor in sens opus daca spatiul permite.
2- Pe benzile speciale, troleibuze, salvari, politie….sa fie permisa si bicicleta.
3- Benzile de bicicleta sa fie optionale (nu obligatorii) pentru ca nu acopera suprafata dorita si nu sunt practicabile datorita cvari motive.
4- sa se ia in calcul reclamatiile referitoare la blocajele auto de pe pistele de biciclisti, canale, lipsa de marcaje in interesectii, borduri ridicate, cabine telefonice, oameni…etc (sau mai bine sa ne lase sa alegem strada).

Ar fi buna o dezbatere pe temele de mai sus si alte sugestii sunt binevenite.

Masha, de nu faci toate lucrurile alea din listă? Poţi începe prin a participa la şedinţele publice, prin a trimite scrisori, prin a organiza activităţi publice. Apoi continui cu restul.

1. Cand o sa organizezi o activitate asemanatoare cu ciclopromenada sa ne anunti si pe noi ca sa te sustinem…
2. Daca ai atatea de spus, de ce nu le spui in fata autoritatilor? Asuma-ti responsabilitatea pentru ceea ce vrei sa se auda si spune-o cui trebuie, in loc sa lasi comentarii pe site-uri si sa faci “sugestii”. Nu va face altcineva pentru tine schimbarea pe care o vrei.
3. Daca doresti sa te impui in vreun fel, pentru ca mie asa mi se pare, te asteptam la promenada; ca sa nu mai vorbesti de pe margine.

Baieti, orice initiativa de genul acesta e binevenita, indiferent ca plimbarea dureaza 15 minute, 1 ora sau 1 zi. Mai ales daca e vorba si de televiziune, politie sau alte autoritati. BRAVO !!!
Mesha…what the f…is your problem ? Go get a bike sa nu fii nevoit(a) sa platesti 120 de ron daca intarzii.

Îmi place atitudinea ta, eşti un om normal şi mă bucur.

Pai tocmai asta e problema, pe langa intentia de a ne arata ca si comunitate vom arata pe toate canalele media cat de disciplinati suntem sa mergem pe pistele alea impracticabile. Va intra in constiinta organelor, soferilor si oamenilor ca locul nostru este pe piste. De ce nu se face un articol serios despre capcanele pistelor create cu o milioane de euro? Sa fotografieze cateva borduri de 20-25 cm din fata Guvernului, Casei Poporului, Kiseleff, Bd Elisabeta si multe alte locuri. Sa se prezinte masinile parcate pe pista pe Lascar Catargiu, Bd. Elisabeta si pe toate arterele Bucurestiului. Sa propunem sa se puna borduri macar o zi pe mijlocul bulevardelor sa treca si ei cu masinile peste. Locul biciclistilor este pe strada!

Ciudat, eu n-am clarviziunea asta, deşi am organizat cîteva chestii. Dar poate de pe margine se vede mai simplu totul.

Te aştept cît mai repede cu fotografiile promise şi cu un text, apoi vom încerca să avem ieşire în presă cu treaba asta. Îţi voi mai trimite nişte e-mailuri de reamintire. De asemenea, îţi sugerez să faci şi nişte scrisori oficiale către autorităţile locale.

Ne vedem diseară!

Traseul va fi parcurs in maxim ora de oricine stie sa mearga cat de cat pe bicicleta. De ce un traseu atat de scurt? Cu cat intri mai adanc in noapte, e mai liber prin oras, si te poti plimba in voie… IMHO.

Nu în maximum o oră, ci cam în 15 minute. Este aşa pentru că asta a aprobat poliţia, pentru că vrem să prindem concertul, pentru că vin şi copii cu familia, pentru că vrem să vină televiziunea, pentru că scopul nu e să facem concurs de rezistenţă ci să întărim o anumită idee.

Nu am zis 15 min pentru ca este o plimbare, nu “alerg” de la punctul A la punctul B. Am estimat o ora, pentru ca am fost si la Bikewalk, si acolo au fost copii cu parinti, si au facut fata fara probleme.
Si nu vorbeam de un concurs de anduranta, dar totusi o plimbare ceva mai lunga nu strica.
O sa fac tot posibilul sa ajung in speranta ca astfel vom primi ceva mai multa consideratie din partea autoritatilor.

Nu ne împiedică nimeni să ne plimbăm după aceea în grupuri mai mici.

Cam 10 persoane maximum. Sau mai multe persoane, dar de înălţime mică, pînă în 1,65 m.

[…] Prima  ciclopromenada nocturna din 2010 va avea loc vineri, 7 mai, incepand cu ora 19:30, in cadrul ONGFest. Va fi jumatate nocturna, jumatate diurna. Ne intalnim in fata Tribunalului Bucuresti, la ora 19:30. Biciclim, ne cunoastem, povestim, stam la un concert. Puteti vedea detaliile pe nou lansata comunitate a biciclistilor urbani, BICLA.RO. […]

Bogdane, multumim. Eh, nici chiar asa. Noi nu vrem nicio revolutie. Doamne fereste. Vrem doar civilizat, sa aratam ca suntem multi care folosim bicicleta si care am folosi-o. Sa fim respectati si sa devina o prioritate pe agenda publica acest tip de transport urban.

Sper sa va intoarceti la timp la Unirea – sa prindeti si concertul nostru cu Dan Byron si Lu Cozma la ora 20 :D:D

E bine ca se face si asa. Multumiti-va si cu ce aveti. Sperati la mai mult si indrazniti sa cereti. Dar , nu va enervati..caci pierdeti. E bine de vorbit si cu autoritatile si cu alte organisme cu privire la aspectele semnalate de Masha, dar in alt mod, nu asa de agresiv si impulsiv. Intr-adevar nu e cum ar fi bine dar sa ne enervam si sa ne agitam nu rezolvam nimic. Trebuie sa aloce cineva timp sa stranga semnaturi sa puna la punct un plan de actiune pentru astfel de solicitari si ca ele sa aiba solutionare este necesar ceva timp si probabil bani (pentru ca timpul in care faci asta nu este producator de bani) si poate esti mare si ai de lucru pe la servici. In fine tot este bine macar asa. Nu am vazut nici un politist sa iti dea amenda ca mergi pe strada cu bicicleta…problema e sa nu te calce vreun idiot. Atata timp cat infrastructura ciclismului nu e pusa la punct, nu exista norme de aplicare, pentru ca nu ai pe ce suport sa le aplici. Deci cred ca e mai bine, in concluzie, sa profiti de ceea ce poti si sa te bucuri de ceea ce ai. Daca nu ai destul , spune ca te ajut eu sa ai. :) numai bine…si ne vedem diseara.

Eu unul nu sunt foarte incantat de eveniment mai ales ca nu au fost in stare cei ce organizeaza ONGfest sa lase macar o linie de biciclete. Pe acolo vin de la munca si sunt obligat sa merg pe strada ca sa pot traversa Piata Unirii.
Oricum… distanta de la Ciclopromenada este mai putin de jumatate din distanta pe care o fac pana la munca in 30 minute.

Numai bine!
Si distractie placuta!

Da, noroc cu liniile lăsate de Oprescu, aşa cum a promis în campanie! Mulţumim pentru urări, să ne vedem cu bine diseară!

In seara asta am fost si eu la prima ciclopromenada.Cam ce concluzii am tras? In caz ca si la celelalte ce o sa urmeze se va incuraja mersul pe pistele special amenajate si pe trotuare, asta va fi prima si ultima intalnire de gen la care o sa particip. Pistele acelea sunt niste prostii.Masini parcate pe ele, gropi, pietoni necivilizati, cate si mai cate. Locul unui biciclist adevarat e pe sosea pe prima banda cat mai in dreapta. Decat sa ma duc in fiecare zi la munca pe bicicleta numai pe trotuar si piste mai bine m-as duce pe jos.De ce sa fac 7 km jumate in vreo 45 de minute cand ii pot face in 25 de minute mergand pe sosea. Imi venea sa rad cand auzeam azi : ” Nu va fie teama pietoni, suntem doar niste biciclisti ” :)) Mai bine zis niste biciclisti carora le e frica de trafic.Benziile alea si trotuarele sunt bune numai duminica pentru plimbari de relaxare prin parc si adiacent. In rest nu isi au rostul. O sa imi pun niste lume in cap de pe aici cu ce am zis dar nu ma intereseaza. Mi-am spus punctul de vedere. Cam asta este parerea mea despre prima si ultima ciclopromenada la care am participat. Trotuarul e pentru pietoni si cei care invata sa mearga pe bicicleta. Dar pentru o deplasare din punctul A la punctul B cea mai buna solutie e soseaua. Asta pentru cei care sunt foarte atenti in trafic, circula corespunzator si nu le este frica in jungla asta de Bucuresti sa se avante pe carosabil. O seara placuta :)

Eu fac 25 de km zilnic dus intors servici-casa si vreau sa fac in 35-40 de min 12.5 km. Daca ar trebui sa merg pe pistele alea fac cel putin o ora si asta pentru ca pe langa limitarile de viteza datorate obstacolelor mobile si imobile nu am nici continuitate pe ele. Sunt piste care se termina in vid. Eu vad pistele alea pt. copii, femei, pensionari pe bicicleta care vor sa mearga lejer si pt care timpul si distanta nu conteaza. Singura pista pe care o folosesc este de la P-ta Victoriei la Arcul de Triumf (pt ca e contrasens) si si acolo am probleme cu doua treceri de pietoni la care masinile dau peste tine pentru ca nu se uita in stanga daca vine vre-un biciclist pe pista. Nu exista semafor de atentionare biciclete, sa reasfaltat strada si a disparut si marcajul de pe ea.

Hey!
Din pacate…am aflat despre eveniment abia dupa, am fi participat cu drag si noi.
Poate ca evenimentele de acest gen nu sunt suficient promovate, sau poate nu avem noi mijloacele de informare….. insa e pacat, in situatia mea sunt multi altii…..

E destul de simplu: din presă afli ce a mai făcut sexy brăileanca şi cît îţi mai scade salariul, de la Bicla.ro afli despre plimbări şi alte lucruri frumoase. Fiecare e cu lumea lui, selectează-ţi lecturile.

Eu unul ,desi am 27 ani , sunt mort dupa stickerele firmelor de bicle ,echipamente etc . Ar fi o chestie simbolica sa dati si dinastea ,daca are cineva .E si o modalitate de reclama .Eu unul le lipesc pe masina .

Comments are closed.