6 Responses

 1. Lexis
  Lexis at |

  Probabil ca daca ar fi mai multe “parcari” pentru biciclete, daca nu ar fi caini vagabonzi care sa sara la piciorele tale ca asa li se pune lor pata, daca ar exista mai multe benzi speciale pentru biciclisti sau poate numai daca soferii ar pastra distanta regulamentara de 1 m atunci cand trec pe langa mine… as merge si eu pana la facultate cu bicicleta, chiar daca probabil mi-ar lua 3-4 ore sa ajung. Mi se pare mult mai sanatos, ecologic si ieftin, insa daca imi pune viata in pericol chestia asta…. prefer sa iau metroul.

 2. George Hari
  George Hari at |

  Se găsesc soluţii pentru cîinii vagabonzi (mergi mai încet, îi eviţi, spray pentru animale) şi pentru alte probleme enumerate. Citeşte şi celelalte articole ale mele despre biclă, o să vezi. Ştiai că în Codul rutier se interzice circulaţia bicicliştilor pe străzi?

 3. Lexis
  Lexis at |

  adica ce imi spui? ca tre’ sa merg cu chiftele in buzunar pentru caini? Ca trebuie sa dau peste juma de milion pentru aparat de ultrasunete anti-caini? Ca trebuie sa merg pe trotuar pentru ca n-am voie pe strada? Nu mersi. Si in ce articol ziceai ca se interzice circulatia biciclistilor pe strazi?

 4. George Hari
  George Hari at |

  Şi la mine au sărit cîinii. În funcţie de viteză, ai opţiunea de a băga tare sau a te opri şi a vorbi cu ei pe un ton calm, că şi ei sunt români. Dacă nu, un spray pentru oameni şi animale, cu piper, e în jur de 10 lei.

  Dacă vrei să mergi pe biclă în Buc, poţi. Restul sunt scuze.

  Art. 41: “(3) Daca un drum este prevazut cu o pista speciala destinata circulatiei bicicletelor, acestea, precum si mopedele vor fi conduse numai pe pista respectiva.” Sigur, nici agenţii de circulaţie nu te opresc dacă nu mergi pe “pista” ocupată de chioşcuri şi maşini.

 5. Lexis
  Lexis at |

  care pistă???? :)) În afară de cele din centru şi cea de la Titan, eu nu mai ştiu să fie vreuna… + articolul 41 spune “dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială” nu-ţi spune ce se întâmplă în caz contrar… Fireşte că dacă ai bandă destinată bicicletelor, doar nu o să mergi ca ţăranu’ pe şosea. Pe de altă parte, nu caut scuze, spun doar că nu se investeşte în acest mod de a călători. Nu există piste în tot oraşul şi nu există spaţii amenajate unde să îţi laşi bicicleta. Dacă stai aproape de locul unde munceşti şi n-ai nicio problema să faci câţiva km pe şa, nu înseamnă că tuturor le-ar fi aşa uşor să ajungă de acasă spre şcoală/serviciu.

  Cu bine şi spor la pedalat. :)

 6. simcute
  simcute at |

  Şi mie mi-e groază de câini, de taximetriştii care mă claxonează şi mă fac să pun mereu frână, de oamenii de pe trotuar care merg pe piste pt că nu au pe unde altundeva să meargă şi, dacă-i claxonezi, te înjură şi pot să te şi bată.

  Mă strecor şi eu printre maşini pe stradă, dar numai ca activitate în timpul liber.

Comments are closed.