rent_bicla

Încep să se mişte lucrurile şi văd tot mai mulţi biciclişti cu biciclete închiriate (branduite ca atare). Dacă mergi rar cu bicla sau eşti în trecere prin Bucureşti, acest frumos oraş „verde”, iată de unde poţi închiria:

Cicloteque

Primul centru de închirieri de biciclete e la Facultatea de Drept, fiind o iniţiativă a asociaţiei Mai Mult Verde . Dacă îţi faci un abonament anual, plăteşti mai puţin de fiecare dată cînd închiriezi. Dacă vrei foarte rar să pedalezi, dai ceva mai mult, dar tot merită. Au biciclete de oraş, îţi poţi monta sau demonta coşul de pe ele, frînă în V (manetă) pe faţă, catadioptrii. Seara cere lumină pe faţă şi vestă. Poţi cere cască şi lanţ. Dacă îţi faci abonament, poţi merge cîte o oră gratis, din cînd în cînd, dar nu mai mult de 10 pe săptămînă. Centrul e deschis uneori pînă mai tîrziu, cu ocazia unor evenimente.

Şerban Vodă

Pe Calea Şerban Vodă, la numărul 205, vizavi de fabrica Adesgo, este un centru de închirieri de DVD-uri care de curînd a introdus şi biciclete. Ele sunt parcate în faţa magazinului, par solide şi potrivite Bucureştiului. Costă 5 lei ora şi 50 de lei garanţia. Detalii la telefon 0722 269 023.

Bate Şaua (Veloteca)

Dacă ai nevoie de un MTB ocazional, încearcă la ei. Este o iniţiativă a asociaţiei Bate Şaua să Priceapă Iapa . Trebuie să-i anunţi cu 24 de ore înainte să vii să preiei bicla.

Raitabike

Poţi să o iei pentru cîteva ore, o zi sau o săptămînă. Ultima oară costa 55 de lei pe zi şi 200 pe săptămînă. Detalii la ei pe site sau la sediu, în Brezoianu.

MyBike
Trebuie anunţaţi cu o zi înainte. Pot furniza biciclete pentru grupuri. Se încheie contract de închiriere. Costă 40 de lei pe zi, casca inclusă. Au biciclete Trek. Alte detalii pe site la ei.

Carpat Bike

Poţi închiria Cube şi Trek pentru uz personal sau pentru tururi organizate de ei. Costă 15 euro pe zi, 35 euro pe tot weekendul şi dai şi 50 de euro garanţie. Îţi oferă cască şi lanţ. Reducere de 5% dacă îchiriezi 5 biciclete şi preţuri speciale pentru organizaţii non-profit. Detalii în engleză pe site la ei.

Închirieri gratuite în sectorul 1

Serviciul disponibil din 26 august 2009. Iniţiativă a asociaţiei Green Revolution. 150 de biciclete în trei modele – pentru copii, adolescenţi şi adulţi, disponibile în parcurile Kiseleff şi Bazilescu. Deschis de luni pînă vineri, de la 10 la 18.00 şi în weekend de la 9 la 19.00. E nevoie de buletin şi te poţi plimba maximum două ore prin parcuri. Centrul din Parcul Bazilescu se deschide în săptămîna 31 august – 6 septembrie. În Parcul Kiseleff, sunt 70 de biciclete – 20 mici, 20 medii şi 30 mari. Detalii

P. S.: Poza e de la un centru de închiriere din Bucureşti, din anul 2050.