Toate s-au adunat în 29 august. Am trecut prin Kiseleff ca să văd centrul La Pedale. Era coadă la închirieri (ai nevoie de un buletin, nu neapărat de sectorul 1), parcul era plin de biciclişti începători şi am întîlnit cunoscuţi pe două roţi.

Iată sinteza video:

Am ajuns în Herăstrău cînd tocmai începea nu ştiu ce manifestare pentru Oprescu. Asta am înţeles din ce se spunea la microfon şi mi s-a făcut puţin rău, aşa că am părăsit zona. Lui Oprescu îi place Michael Jackson, astfel nu-mi explic implicarea primăriei într-un eveniment care se dorea emoţionant şi în care cei veniţi acolo îşi puseseră ceva speranţe:

Tot în Herăstrău începuse Bike In. Nu era mare lucru, atracţia grădinii fiind bicicletele Electra. M-am întîlnit cu Claudiu Şerban exact cînd îşi cumpăra o Electra nouă. Era însoţit de Dragoş Vărşăndan, cu care am făcut schimb de biciclete cîteva minute. Poate îi racolez pe amîndoi pentru Ciclopromenada nocturnă viitoare.

La întoarcerea din parc, am fost surprins de inventivitatea autorităţilor locale în a pune cît mai multe obstacole în calea bicicliştilor amărîţi din Bucale:

trotuar2

trotuar1

Seara s-a încheiat la Muzeul Ţăranului Român, unde am văzut Pescuit sportiv şi un scurt-metraj. Primul film este unul dintre cele mai proaste văzute vreodată (şi am destulă indulgenţă pentru filmele româneşti, pentru că ştiu că cinematografia românească nu este un atu al poporului nostru).

Noroc că ieşitul la terasă, cu pizza, bere şi prieteni, vindecă orice rană culturală.